Rapid se mută la Geneva! Și-a angajat avocați elvețieni!

Mihai Andries 13 Nov. 2013, 13:16 Special
Rapid se mută la Geneva!** Și-a angajat avocați elvețieni!

Cazul „Retrogradarea Rapidului” a mai bifat de ieri un nou episod, iar platourile de filmare se mută de această dată la Geneva, la Tribunalul Federal Elvețian. Conducătorii Rapidului au primit în urmă cu trei săptămâni motivarea în scris a Tribunalului de Arbitraj Sportiv referitoare la retrogradarea în liga secundă și au dreptul de a face recurs timp de 30 zile. Drept urmare, șefii „giuleștenilor” au luat ieri hotărârea de a ataca decizia TAS chiar la Curtea Supremă de la Geneva (Tribunalul Federal Elvețian).

Rapid a fost timp de 20 de ani cobaiul Federației și al Ligii și printre cele mai lovite echipe din România. Acum a venit timpul ca cei care conduc fotbalul românesc să plătească pentru neregulile pe care le-au făcut”, a explicat Adrian Zanfir pentru ProSport.

Cer daune de la LPF de 1,8 milioane euro!

Concret, rapidiștii vor să demonstreze Curții de la Geneva faptul că TAS i-a retrogradat ilegal, pe baza unui articol (n.r: 20 din ROAF) inexistent la momentul respectiv, abrogat încă din iulie 2011. Un articol care a fost reintrodus în Regulament în ziua când s-a decis disputarea barajului Rapid – Chiajna.

Pentru a-și mări considerabil șansele de câștig, „vișiniii” au apelat deja la serviciile a doi avocați elvețieni de renume. În plus, gruparea din Giulești solicită, atât Federației, cât și Ligii, despăgubiri materiale considerabile: Federației pentru că a pus în aplicare decizia TAS deși sentința nu era definitivă și irevocabilă (n.r. – era însă executorie), iar LPF-ului îi solicită daune în valoare de 1.800.000 de euro, plus banii pe care i-ar fi putut obține dacă Rapidul ar fi terminat acest sezon pe podiumul Ligii I.

„Din respect pentru fotbalul românesc, voi face tot posibilul să-l curăț de toate mizeriile care există”, a promis patronul giuleștenilor.

 

Articol scris de Victor STOICESCU

Mihai Andries 13 Nov. 2013, 13:16 Special
Pe aceeași temă