Rapid CFR Suceava a eliminat AS Roma

30 Jul. 2009, 13:23 Special
Rapid CFR Suceava** a eliminat AS Roma

Cu toate că evoluează într-un eșalon superior valoric și au ca obiectiv declarat promovarea în Liga a II-a, Rapid CFR Suceava a tremurat pentru accederea în următorul act al Cupei României, având nevoie de 120 de minute pentru a-și asigura calificarea în dauna echipei AS Roma cu scorul de 3-1. La finele timpului regulamentar de joc, cele două formații s-au aflat la egalitate, scor 1-1. Diferența a fost făcută de suceveni în cea de-a doua repriză de prelungiri, când au punctat de două ori.
 

 

Partida de pe "Municipalul" botoșănean a fost una plăcută, cu mult peste nivelul multor jocuri din cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării. "Pentru noi este o surpriză faptul că AS Roma, la modul cum s-a prezentat astăzi (n.r. ieri) nu evoluează în Liga a III-a. Ar fi meritat acest lucru", au declarat la sfârșitul jocului oficialii grupării bucovinene.
 

 

Având în primul "11" doi foști titulari ai FC Botoșani, Claudiu Sevaciuc și Liviu Oniu, dar și jucători cu multe jocuri la activ în Liga a II-a, precum Cătălin Stamate și Paul Bosancu, sucevenii au început mai bine jocul. În minutul 20, Cristian Spătar are prima ocazie bună de a marca, dar șutul său de la 20 de metri a izbit transversala porții apărate de Cristian Tărăbuță. Peste șase minute, Leonard Orășanu a reușit să înscrie pentru AS Roma cu un șut spectaculos. Replica celor de la Rapid a venit un minut mai târziu însă șutul din colțul careului de 16 metri al aceluiași Cristian Spătar, cel mai periculos jucător al Rapidului în prima repriză, a fost scos în corner de Tărăbuță, care a păstrat tabela imaculată în dreptul formației botoșănene în prima repriză.
 

 

De la cabine, sucevenii au ieșit mai deciși și au reușit să egaleze după numai zece minute de joc. Fostul jucător al FC Botoșani, Claudiu Sevaciuc, a luat o acțiune pe cont propriu și i-a pasat decisiv lui Gabriel Șuleru, care a restabilit egalitatea cu șut din șase metri. Sucevenii au avut șansa de a încheia jocul în timpul regulamentar, însă, Lucian Burlacu a tras slab din poziție centrală de la 10 metri. Astfel, primele 90 de minute s-au încheiat la egalitate, fiind astfel nevoie de prelungiri.
 

 

Prima repriză a prelungirilor a consemnat doar ocazia lui Remus Patache, al cărui șut de la 18 metri, din minutul 102 a trecut cu puțin peste transversala porții bucovinene. Soarta calificării a fost decisă în cea de-a doua repriză a prelungirilor. Mijlocașul Romei, Marius Verenciuc, a avut șansa de a înclina balanța în favoarea echipei sale, însă șutul său de la 25 de metri din minutul 109 a fost scos în corner in extremis de portarul bucovinean. Patru minute mai târziu, Paul Bosancu avea să ducă scorul la 2-1, profitând de o ezitare a apărării romane. Lucian Burlacu avea să închidă tabela, punctând pentru 3-1 în minutul 117.

 

 

"Vreau sa-mi felicit jucatorii pentru meciul de astazi. Toti s-au daruit foarte mult si au muncit pentru fiecare minge inafara de un singur jucator si cu totii stim care a fost acela. In rest, ce pot sa spun, dupa parerea mea am dominat repriza a doua si am fost aproape de calificare. Nu s-a vazut o diferenta de valoare intre cele doua echipe ci o difenta de conditie fizica. Jucatorii mei au cazut pe final din cauza oboselii si a lipsei de antrenament. Sucevenii s-au pregatit in cantonament pentru ca incep campionatul pe 15 august, noi avem timp sa ne pregatim pana pe 30 august. Daca jucam si la Iasi cum am jucat astazi sunt sigur ca acum eram in Liga a III-a. Sunt trist fiindca am pierdut dar sunt bucuros de jocul echipei mele",  a declarat Gica Tabultoc, presedinte CS AS Roma

 

AS Roma: Tărăbuță – Verenciuc, Ghinea, Bălăucă, Ciornea – Ed. Sandu, Șuleap, Bordianu, Boscu – Orășanu, A. Dănilă   Au mai intrat: Patache si Voiniciuc

Antrenor: Ioan Asaftei

 

Rapid CFR Suceva: Gavriloaia – Sevaciuc, Razlog, Pantea, Spătar – Bosancu, Romaniuc, Brânză, Oniu – Stamate, Șuleru   Au mai intrat: Burlacu, Ciobanu, Turineac și Bejenariu

Antrenor: Bogdan Tudoreanu 
 

Sursa: monitorulbt.ro
Foto: asroma.ro
 

30 Jul. 2009, 13:23 Special
Pe aceeași temă