Lobonț a povestit motivul pentru care a ales să o antreneze pe „U” Cluj, după 9 ani și jumătate petrecuți la AS Roma. De ce n-ar vrea să fie Francesco Totti

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 16:57 Diverse
Lobonț a povestit motivul pentru care a ales să o antreneze pe

Prezent în studioul UCL, la Look Plus, Bogdan Lobonț (41 de ani) a povestit cum a luat decizia de a se întoarce în România și a prelua „U” Cluj, după aproape 10 ani la AS Roma.

„Puteam să rămân, dar am ales eu să fac ceea ce fac. Am ales să plec, nu mi-a fost ușor să fac acest pas, dar pentru creșterea mea personală am ales și nu-mi pare rău. Eu am început să joc fotbal în România. Nu zic că mă simt dator, dar e ceva normal și ceva natural să încep și cariera de antrenor în România. ABC-ul l-am făcut aici și este perfect normal, din punctul meu de vedere”, a spus Lobonț, care are trei victorii de când e antrenor, 3-1 cu Chindia, 2-0 cu Energeticianul și 1-0 cu ASU Politehnica Timișoara.

„Totti nu poate ieși în oraș”

Fostul portar al Romei a povestit cât de asaltat de fani este mereu Francesco Totti și de ce nu poate avea o viață privată. „Totti și De Rosi sunt două persoane fenomenale. Am avut ocazia, ultimii trei-patru ani, de când am început să facem micul dejun la Trigoria, să luăm micul dejun împreună, în fiecare zi. E o persoană fenomenală (n.r. – vorbește de Totti). Vorbește cât trebuie să vorbească, s-a pregătit tot timpul exemplar, am înțeles că nu are viață privată, așa cum aveam eu, de exemplu, sau ceilalți jucători. Nu poate ieși în oraș. S-a întâmplat de câteva ori să ieșim la masă împreună și, practic, el nu reușea să mănânce. Autografe, poze: „o, capitano!”. Era dificil și pentru el. Din punctul ăsta de vedere n-aș vrea să fiu Francesco Totti”, a povestit Lobonț despre simbolul echipei romane, care acum este în conducerea capitolinilor.

„Este în conducere, un fel de mâna dreaptă a lui Monchi, a directorului sportiv. Și, după ce a încheiat cariera, venea în fiecare zi la Trigoria. Este o valoare adăugată a unui club. Și eu mă gândesc, dacă aș fi un jucător tânăr și m-ar suna Francesco Totti e totuși altceva”, a mai spus Lobonț.

AS Roma a pierdut calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce a cedat în prelungiri în returul cu FC Porto, scor 1-3. În tur, la Roma, câștigase cu 2-1.

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 16:57 Diverse
Pe aceeași temă