Prunea, bănuit că se implică în lupta pentru promovare

24 Apr. 2009, 21:57 Special
Prunea,** bănuit că se implică în lupta pentru promovare

Florin Prunea a vrut tot timpul sa para echidistant in deciziile sale, însă oficialul federal este suspectat de oameni din apropierea sa ca ar sustine formatia International Curtea de Arges.

Directorul pentru Relatii Internationale din cadrul FRF, Florin Prunea, care este considerat la ora actuala unul dintre cei mai influenti oameni din fotbalul autohton, starneste controverse la nivelul ligii secunde. O sursa din cadrul FRF, care se teme de faptul ca ar putea fi implicata in scandaluri din cauza felului in care actioneaza Prunea, a contactat CANCAN si a dezvaluit ca oficialul ar fi un "sustinator" al formatiei International Curtea de Arges, condusa din umbra de prietenul sau Dumitru Costin, in lupta pentru promovarea in Liga I.

 

"Sunt cateva lucruri ciudate care s-au petrecut inaintea derby-ului dintre Ramnicu Valcea si cei de la Curtea de Arges, la care observator a fost el insusi. Ma refer la problemele cu arbitrul jocului si cu contestatia valcenilor cu privire la Kone", ne-a spus sursa.

 

Despre ce este vorba? Initial, arbitrul trebuia sa fie Ionica Serea, dar acesta a fost trimis la o partida din Liga I, in locul sau fiind pus Laurentiu Dansa. Centralul oradean a provocat mania gazdelor de la CSM dupa ce nu le-a validat un gol despre care fostul arbitru international Ion Craciunescu a spus ca "a fost valabil. Daca Dansa a dat lovitura libera indirecta, atunci dupa anularea golului trebuie sa reia jocul cu lovitura din coltul careului, nu se justifica ceea ce a aratat centralul".

 

Mai mult, valcenii au acuzat Comisia de Disciplina, subordonata FRF, ca i-a permis sa joace atacantului de la Curtea de Arges, Seydou Kone. Varful african fusese eliminat cu doua etape inainte pentru lovire cu cotul si ar fi trebuit sa primeasca, dupa regulament, minimum doua runde de suspendare, dar, din cauza unei incadrari eronate, a primit doar una si a putut fi trimis pe gazon. Pentru a impiedica orice demers de demascare a greselilor comisiei federale, contestatia celor de la CSM cu privire la dreptul de joc al lui Kone a fost respinsa de Comisia de Disciplina ca fiind netaxata, desi valcenii platisera la timp banii necesari.

 

CSM avea la dispozitie 48 de ore de la finalul meciului, disputat pe 18 aprilie, sa vireze banii, dar a facut acest lucru abia marti, la 72 de ore, deoarece luni bancile nu au avut zi de lucru. Cei de la Comisia de Disciplina nu au tinut cont de acest aspect si au luat o noua decizie in favoarea celor de la International Curtea de Arges.

 

www.cancan.ro

24 Apr. 2009, 21:57 Special
Pe aceeași temă