Proiectul fanilor gălățeni se concretizează. S-a ales prima conducere a noului Oțelul

Suporter Club Oțelul Galați, înființat de suporteri pentru a fi continuator al echipei campioanei din 2011, desființată în acest an, face pași uriași din punct de vedere organizatoric. Pentru a exista concret și din punct de vedere legal, mai trebuie făcut doar ultimul pas, depunerea dosarului la Judecătorie, pentru dobândirea personalității juridice, acțiune planificată a avea loc până la sfârșitul acestei săptămâni.

Inițiatorii proiectului au votat, la sfârșitul săptămânii trecute, Statutul asociației sportive, organizată pe modelul „socios”. Conform acestui statut, toți membrii asociați-cotizanți au dreptul la câte un vot în Adunarea Generală, care se va întruni cel puțin o dată pe an și care va desemna componența Consiliului Director, care va reprezenta conducerea executivă. Acest Consiliu Director va fi format din cel puțin trei și maximum 15 membri, aleși dintre cei asociați-cotizanți, și nu va putea cheltui mai mult de 20 la sută din suma totală bugetată, iar pentru ce depășește acest procent va avea nevoie de aprobarea Adunării Generale.

Conducere provizorie

Sediul, cel puțin deocamdată, este la Stadionul „Siderurgistul”, acolo unde, în ședința grupului inițiator care a avut loc luni seară, s-a mai făcut un pas important spre concretizarea acestui proiect: alegerea persoanelor care vor conduce activitatea în cadrul unui comitet provizoriu, care va avea atribuții până la prima Adunare Generală.

Astfel, primul președinte al clubului, cu atribuții și de manager sportiv, a fost ales Sorin Haraga (foto mic), fostul fundaș central al Oțelului (1993-2001) și antrenor până mai ieri în Centrul de Juniori al clubului intrat in faliment.

Ceilalți componenți ai comitetului provizoriu sunt: secretar – Daniel Tudorică, finanțe – Alexandru Pîrvu, marketing – Marian Brăilescu și Alexandru Lungeanu, comunicare – Vlad Drăgan și Ionuț Focșa, vânzări – Virgil Rădulescu, Cornel Romeo Moisescu, George Munteanu, Cosmin Ilas și Bogdan Bartoș.

De puțin timp, noul Oțelul și-a lansat și propriul site, www.ascotelul.ro, de unde cei care doresc să devină membri ai clubului pot descărca formularul de adeziune, pe care după completare și scanare îl pot trimite pe mail, la adresa [email protected], sau direct la sediul din incinta bazei „Siderurgistul”, în zilele de luni și joi, de la ora 19:00.

Ulterior, după ce va fi obținută personalitatea juridică și vor putea fi deschise conturi bancare, vor trebui plătite taxa de înscriere și cea pentru cardul socios. Taxa de înscriere este de 50 de lei, iar cotizația anuală va fi plătită de suporteri în funcție de cardul socios dorit: 60 lei – cel roșu, pentru tinerii până în 21 de ani și persoanele peste 65 de ani; cardul alb – 150 lei (în ambele cazuri, sumele sunt plătibile în una sau două rate, la începutul turului și la începutul returului); cardul albastru – 400 lei, pentru cei care doresc să se implice mai mult financiar.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă