Proiect nou fotbalistic demarat de primăria Râmnicu Vâlcea pentru copii și juniori. SCM Râmnicu Vâlcea și-a prezentat antrenorii și stafful

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Jul. 2017, 14:12 Special

Conducerea SCM Râmnicu Vâlcea a organizat astăzi o conferință de presă la stadionul Municipal din Zăvoi în care a prezentat stafful tehnic, compus din șapte antrenori și un preparator fizic. La festivitatea de prezentare organizată în Zăvoi au participat primarul Mircia Gutău, viceprimarul Eusebiu Veteleanu, secretarul primăriei Municipiului, Ionuț Didoiu, deputatul Eugen Neață. Marius Țuca (președintele SCM), Jean Turmacu (președintele secției de fotbal), dar și un invitat special, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu.

Au fost angajați la clubul înființat de primăria Râmnicu Vâlcea antrenorii Cristian Bora, Ștefan Nanu, Cristian Lazăr, Alin Pufu, Marius Pufu, Dan Zguroiu, Robert Tufiși și preparatorul fizic Lucian Păun.

Pentru a marca înființarea clubului, SCM Râmnicu Vâlcea organizează în acest weekend, pe terenul principal al stadionului din Zăvoi, prima ediție Cupa Imnului pentru copii și juniori, competiție la care mai participă Școala de Fotbal Dani Coman, Atletic Slatina, Luceafărul Drobeta Turnu Severin, Tineretul Laloșu și ISport.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunțat că va sprijini în special fotbalul juvenil, dar orice echipă de seniori este binevenită în Zăvoi, cu condiția să plătească utilitățile. „Vrem să facem fotbal organizat, dar pentru copii, îmi doresc ca toți care vor să joace să vină la antrenamente fără să plătească. Primăria Vâlcea face eforturi extraordinare, a angajat opt antrenori, plătiți cu salarii onorabile, noi oferim și baza sportivă. Dacă între timp, echipe valoroase vor să vină să joace la Râmnicu Vâlcea, oferim baza sportivă, să plătească utilitățile, dar fără ca noi să ne implicăm financiar, nu ne mai permitem acest lucru. Susținem fotbalul juvenil, îmi doresc ca acești copilași să facă mișcare, să nu stea numai la calculator, am încredere că în câțiva ani vom scoate fotbaliști valoroși. Administrăm cu grijă baza sportivă, am refăcut terenul artificial, renovăm vestiarele, mai facem câteva terenuri, am prins în program să renovăm și sala de atletism. Vreau să asigur condiții decente în tot sportul vâlcean, nu numai la fotbal, obligația unui primar este de a construi baze sportive, iar antrenorii să crească echipe și sportivi valoroși”, a declarat edilul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Se ia în calcul posibilitatea ca SCM să fie înscrisă din toamnă în una din competițiile de seniori ale AJF, unde se va juca însă numai cu juniorii clubului.

Jean Turmacu: „Este o afluență neașteptat de mare de copii”

Președintele secției de fotbal a SCM, Jean Turmacu, spune că noul club a atras deja mulți copii talentați, iar obiectivul este ca, pe termen mediu, acesta să devină un pol de interes în fotbalul juvenil național. „Am reușit să organizăm într-un timp scurt, un turneu pentru tinerii fotbaliști care deja sunt legitimați la noi, am legat sărbătorirea Zilei Imnului de lansarea noului club. Cu siguranță, este un motiv de bucurie pentru juniori să practice fotbalul organizat, în condiții mai mult decât decente. Copiii beneficiază de o instruire de cel mai înalt nivel, după părerea mea au parte de antrenori de cea mai bună calitate, beneficiază de cele mai bune condiții din punct de vedere al infrastructurii și al condițiilor materiale. Copiii au toate condițiile pentru a face mare performanță și să reușim să creăm în Zăvoi pe termen mediu un pol de interes al fotbalului național. Deja este o afluență neașteptat de mare de copii, avem peste 200 de copii legitimați la club, sunt categorii de vârstă unde avem deja două grupe complete, ei vor avea parte de competiții și instruire adecvată, pentru a putea progresa”, a declarat Jean Turmacu.

SCM Râmnicu Vâlcea va asigura instruire gratuită a copiilor cu vârsta între 5 și 19 ani, cu domiciliul în raza municipiului, fără a se percepe nicio taxă. Antrenamentele se vor efectua pe noul gazon sintetic de la stadionul Municipal și pe terenurile cu iarbă din Zăvoi și Căzănești.

Ștefan Nanu: „Îmi doresc ca acești copii să facă performanță”

Stabilit la Râmnicu Vâlcea, Ștefan Nanu a declinat în această vară oferte de la Pandurii Târgu Jiu (Liga a 2-a) și ACS Șirineasa (Liga a 3-a), pentru a antrena la SCM. „Vreau să felicit pe domnul primar Gutău și factorii locali implicați pentru acest proiect, era păcat pentru baza care există în Zăvoi și pentru ce s-a investit, să nu existe și o secție de fotbal pentru copii și juniori. Eu îmi doresc ca acești copii să facă performnță și să ne bucurăm de rezultatele lor, asta este dorința tehnicienilor, să scoată jucători pentru Liga I. Eu mi-am dorit mult să stau lângă familie, am copiii foarte mici și trebuie să stau lângă ei. Am preferat să stau acasă, am preferat grupa de juniori născuți în 2002, sunt câțiva copii de lot național și îmi doresc ca aceștia să facă performanță”, a anunțat Ștefan Nanu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Jul. 2017, 14:12 Special
Pe aceeași temă