Primarul din Slatina, deschis să înființeze o nouă echipă de fotbal în oraș. „În curând se va adopta și această nouă lege a sportului și vom aloca fonduri”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 16:42 Special

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a declarat public că ia în calcul înființarea unei echipe de fotbal după ce se va adopta o nouă lege a sportului, care să clarifice problemele apărute cu finanțările cluburilor. Slatina a rămas fără echipă în campionatul Ligii 2 pe finalul sezonului 2014/2015, atunci când FC Olt Slatina s-a retras din play-off-ul Seriei a 2-a, iar din Liga 3 Inter Olt Slatina s-a retras în pauza de iarnă a sezonului 2015/2016.

„Avem în viziune și o echipă de fotbal. Așteptăm Legea Sportului, pentru a putea finanța sportivii, cu contracte de muncă special pentru ei. Noi am primit un draft și ni s-a cerut să propunem ce modificări am crede noi de cuviință. Eu zic că în curând se va adopta și această nouă lege a sportului și la rectificarea bugetară, putem aloca fonduri pentru o echipă de fotbal. Suntem deschiși, de ce nu, și pentru un parteneriat public-privat, dar să fie reglementat ca să nu stea fiecare ordonator de credite cu teama că nu știu ce ni se va întâmpla, dacă am semnat să ia sportivul banii”, a declart primarul Emil Moț pentru Gazeta Nouă.

Slatina poate avea echipă de fotbal prin reactivarea secției de fotbal din cadrul CSM Slatina, club aflat în subordinea Consiliului Local și unde acum handbalul feminin este principalul consumator de buget. Noua echipă a primăriei Slatina ar urma să înceapă urcușul din Liga a IV-a.

Municipalitatea din Slatina a alocat fonduri, în acest an, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea stadionului „1 Mai”, eventuala finanțare urmând să vină prin Compania Națională de Investiții (CNI). „Am avut și niște discuții la CNI și mi s-a sugerat că poate vor finanța un stadion de 15 mii de locuri, ca la Târgu Jiu. Este imposibil să susținem din bugetul local această investiție”, a mai declarant edilul Emil Moț pentru Gazeta Nouă.

FC Olt Slatina s-a retras din Liga a 2-a în primăvara anului 2015, după ce Fiscul a imputat datorii din perioada 2009-2013, când clubul se numea ALRO. Din acest an, după retragerea CSM Râmnicu Vâlcea, datorată aceluiași motiv, Oltenia nu mai are nicio echipă în eșalonul secund!

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 16:42 Special
Pe aceeași temă