Primăria Râmnicului decide echipa Vâlcii: CSM sau Damila?

Mihai Andries 25 Jun. 2013, 17:00 Special
Primăria Râmnicului** decide echipa Vâlcii: CSM sau Damila?

În această săptămână, Primăria din Râmnicu Vâlcea va analiza cererea depusă de clubul Damila Măciuca, care solicită să joace contracost meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal.

Situația este extrem de delicată, deoarece patronul CSM-ului, Cătălin Rufă a anunțat că va muta echipa la Reșița, dacă Damila va fi primită în Zăvoi. Astfel, varianta ca ambele echipe să joace la Râmnicu Vâlcea pare exclusă, la fel ca și cea a unei uniuni între ele. Autoritățile locale trebuie să aleagă între două soluții, fie acceptă cererea Damilei și atunci Vâlcea rămâne fără CSM, fie o refuză și rămân fără echipa pregătită de Claudiu Niculescu.

Patronul CSM-ului, Cătălin Rufă este tentat să plece la Reșița, dar are nevoie de acordul Primăriei Râmnicu Vâlcea. „Am în mașină o ofertă mult mai bună de la Reșița, dar voi continua la Râmnicu Vâlcea. Cu siguranță, Consiliul Local va respinge cerererea Damilei. Eu am propus o variantă care să împace pe toată lumea, Damila să vină în Zăvoi, eu să fiu lăsat să plec la Reșița și banii Primăriei să meargă la handbal, care este sportul etalon, dar am fost refuzat. Nimeni nu vrea Damila la Râmnicu Vâlcea și nici eu nu îmi voi da acordul” a susținut patronul din Zăvoi.

Demonstrând în ultimul sezon o stabilitate financiară superioară față de CSM, senatorul Dan Nițu își cere doar un drept normal, aceea ca echipa sa, care reprezintă județul, să poată evolua contacost în Zăvoi.

„Noi nu am cerut decât acordul de a juca contracost două meciuri pe lună pe Municipal. Nu vrem să plece Cătalin Rufă, ci doar să fim primiți în Zăvoi. Eu cred că dacă CSM-ul va pleca de la Vâlcea, publicul ar avea numai de pierdut, deoarece nu ar mai vedea câte un meci de calitate în fiecare etapă”, a spus Bogdan Medrea directorul sportiv al FC Damila.

Fiecare din cele două soluții care vor fi pe masa edililor are și plusuri, dar și minusuri. Primarul Gigi Matei și vicele Eduard Vârlan au anunțat că vor verifica în aceste zile modul în care CSM a cheltuit banii, deoarece există restanțe mari la utilități.

Primarul Gigi Matei speră să găsească o soluție de compromis, în ciuda rivalității dintre cele două cluburi. Edilul a anunțat public că își dorește să primească pe Damila, dar și să continue colaborarea cu Rufă, cu condiția ca acesta să își respecte obligațiile contractuale

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto: Dan LIXANDRU

Mihai Andries 25 Jun. 2013, 17:00 Special
Pe aceeași temă