Președintele Voinței, Ioan Hămbășan, prins cu o nouă minciună

Publicat: 21 Sep. 2012, 10:34 Actualizat: 21 Sep. 2012, 10:35 Special
Președintele Voinței, Ioan Hămbășan,  prins cu o nouă minciună

Până acum, în cele 11 zile în care ProSport a prezentat investigația legată de blaturile Voinței Sibiu din Antalya, trei fotbaliști ai sibienilor au acceptat să dezvăluie amănunte din cantonamentul de iarna trecută: George Hermann*, personaj a cărui identitate este protejată, Doru Buican, fotbalist retras în vară, și Marius Postolache, jucător aflat în continuare sub contract cu Voința și, mai mult, cu un memoriu pe rol la LPF.

Persoana Marius Postolache și nicidecum declarațiile ei a devenit o țintă pentru conducerea Voinței. Miercuri, la o zi după ce l-a trimis la echipa a doua, președintele Ioan Hămbășan dezvăluia că în iulie a primit un SMS de șantaj de la Postolache pe care însă nu l-a făcut public în momentul în care l-a recepționat. „Atunci nu am considerat că e șantaj! Mă amenința că merge la DNA dacă nu îi dau niște bani”.

Tot în aceeași zi, Hămbășan a anunțat că a înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu o plângere penală împotriva lui Postolache: „Plângerea e depusă pentru că noi îl suspicionăm de tevatura cu blaturile, de șantaj…și, mai mult, zilele trecute a lovit doi copii din galerie. Sunt depuse și plângerile celor doi copii. A adus și injurii în vestiar”. Cine sunt cei doi copii bătuți de Postolache? ProSport a aflat că atacantul Voinței a pălmuit într-adevăr un membru al galeriei după ce acesta a înjurat-o grosolan pe Facebook pe o prietenă a lui Postolache. Fanul, pe numele său Adrian Mercurean, și-a cerut scuze ulterior chiar pe pagina de Facebook a fotbalistului.

Întâmplarea a ajuns însă la urechile lui Hămbășan, care a încercat imediat să profite de oportunitate. „Din ce știu, a discutat cu părinții lui Adrian și a încercat să îi convingă să depună plângere împotriva jucătorului”, susține un apropiat al omul de fotbal sibian.

Uite plângerea, nu e plângerea

Președintele de la Voința a anunțat miercuri că părinții copiilor au depus plângere, însă 48 de ore mai târziu Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, a declarat pentru ProSport: „Nu există nicio plângere făcută pe numele lui Marius Postolache”. Contactat pentru lămuriri, Hămbășan a încercat o nouă diversiune: „Poate că plângerea nu a ajuns încă la Poliție”. „Plângerile sunt înregistrate imediat după momentul depunerii”, a venit un nou răspuns care a demontat afirmațiile omului de afaceri.
Sunat din nou, Hămbășan a anunțat că părinții au depus o plângere și la club.
– Au venit părinții copiilor agresați de Postolache la mine la birou și mi-au spus că au depus o plângere la Poliție. Au depus o plângere și la club.
– Puteți ne ne trimiteți pe fax plângerea depusă la club?
– Nu, nu pot! Nu sunteți organ de anchetă!
Din nou, „nu pot să vă arăt”! Miercuri, Hămbășan a dat același răspuns atunci când presa i-a solicitat facturile cu costurile cantonamentului din Antalya și foaia de joc de la blatul cu Cracovia (0-3).

„Există o filmare cu voi…”

În aceeași discuție cu reporterii ProSport, Ioan Hămbășan a încercat o tehnică de intimidare: „M-a sunat cineva și mi-a spus că ați fost filmați în timp ce v-ați întâlnit cu Postolache în Sibiu”, a început Hămbășan. Iritat de lipsa de reacție a jurnaliștilor, acesta a mers mai departe: „O să vedeți imaginile în ziarul concurent!”. Acesta este Ioan Hămbășan, „ardelean cinstit și civilizat”, așa cum se recomandă, fost om politic și actual om de fotbal din orașul în care există Podul Minciunilor.


Îl așteaptă pe Hămbășan

Construit în 1859, Podul minciunilor din Sibiu este cel mai vechi pod de fontă aflat în folosință pe teritoriul României. Una dintre legendele legate de acest monument istoric spune că podul are urechi și la orice minciună rostită începe să scârțâie și se prăbușește, aducându-l pe mincinos cu picioarele pe pământ.

Ce a fost între mine și Marius s-a rezolvat între mine și el. Nu a fost nevoie să mă duc la Poliție, nu a fost nevoie să dăm pe nimeni în judecată. Nu voi depune nicio plângere
Adrian Mercurean, fan Voința, pentru ProSport

Articol scris de Costin NEGRARU și Costin ȘTUCAN

Publicat: 21 Sep. 2012, 10:34 Actualizat: 21 Sep. 2012, 10:35 Special
Pe aceeași temă