Președintele FIFA anunță ce modificări se vor produce în fotbal după pandemia COVID-19: „Reformăm fotbalul mondial, făcând un pas în spate. Nu este SF”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 18:49 Special
Președintele FIFA anunță ce modificări se vor produce în fotbal după pandemia COVID-19:**

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat că după pandemia COVID-19 fotbalul mondial poate suporta modificări. Oficialul așteaptă să fie analizate pagubele produse din cauza suspendării tuturor competițiilor fotbalistice și chiar să aibă loc o reformă.

„Este necesară o evaluare a impactului economic global. Acum este dificil de realizat, pentru că nu știm când vom reveni la normalitate, dar trebuie să ne uităm la oportunități. Putem chiar să reformăm fotbalul mondial, făcând un pas în spate. Cu un format diferit, mai puține turnee, dar mai interesante. Poate mai puține echipe, dar mai echilibrate. Mai puține meciuri pentru a proteja sănătate jucătorilor, dar mai intense.

Nu este SF, vom discuta despre asta. Cuantificăm pagubele, vedem cum le putem acoperi, vom face sacrificii. Vor fi avantajați cei care și-a gestionat societatea într-un mod sănătos și astfel vom reîncepe. Nu de la zero, pentru că suntem privilegiați. Dar hai să salvăm împreună fotbalul de o criză care riscă să fie ireversibilă”, a declarat Gianni Infantino, conform Gazzetta dello Sport.

Infantino a completat, chestionat fiind despre varianta ca meciurile să se reia în mai: „Cea mai importantă este sănătate, apoi vine restul. Fără panică, transmitem clar: se va juca în momentul în care va dispărea pericolul asupra sănătății omenirii. Federațiile și Ligile sunt dispuse să respecte recomandările autorităților și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Eu le mulțumesc doctorilor, infirmierilor și tuturor celor care își riscă viața pentru a o salva pe a noastră. Ei sunt eroi!”

În România, competițiile sportive au fost suspendate cel puțin până la data de 16 mai.

FIFA este implicată într-o campanie, alături de Organizația Mondială a Sănătății, care are ca scop convingerea populației de a sta acasa. În acest program au fost deja incluse mesajele video ale unora ca Jose Mourinho, Mauricio Pochettino sau Arsene Wenger.

Pandemia de coronavirus a afectat grav fotbalul din toată lumea, iar Gianni Infantino, președintele FIFA, a luat o decizie importantă în lupta împotriva COVID-19. Forul mondial va dona 10 milioane de dolari Organizației Mondiale a Sănătății.

De asemenea, Campionatul European din 2020 a fost amânat pentru anul 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Este prima dată în istorie când se joacă în an impar.

Articol scris de Bogdan SAVIN

 

 

Marius ANGHEL 23 Mar. 2020, 18:49 Special
Pe aceeași temă