Poveste inedită în fotbalul muscelean: „Frații Jenaru”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 13:40 Special
Poveste inedită în fotbalul muscelean:**

Istoria fotbalului are în arhivă multe povești despre perechile de foști sau actuali fotbaliști frați care fie au jucat împreună la aceeași echipă, fie au fost adversari pe terenul de joc! Un exemplu îl avem chiar de la Campionatul Mondial din Brazilia, când frații Boateng au fost adversari în Germania – Ghana!

Cea mai recentă întâmplare, însă, s-a petrecut vineri la meciul dintre Atletic Bradu și Muscelul Câmpulung, contând pentru etapa a II-a în Liga a III-a, când frații Jenaru au fost și ei adversari: Georgian Ionuț (foto stânga) a jucat pentru Muscelul Câmpulung, iar Gabriel Marian pentru Atletic Bradu.

Mai mult decât atât, la interval de numai 7 minute, cei doi și-au trecut numele pe lista marcatorilor: Georgian Jenaru a punctat pentru Muscelul Câmpulung în minutul 27, reducând din diferență (2-1), iar Gabriel Jenaru a marcat în minutul 34, mărind din nou diferența în favoarea echipei sale (3-1). În cele din urmă, meciul s-a terminat la egalitate (3-3), iar frații Jenaru au plecat împreună împăcați spre vestiare.

Consăteni și buni prieteni cu jucătorul de la Pandurii Tg. Jiu, Dan Nistor, cei doi au început fotbalul la echipa locală, CS Rucăr, iar după evoluțiile constant bune au venit și ofertele.

Momente importante din cariera fraților Jenaru:

* În sezonul 2012-2013, au fost pe teren la meciul Muscelul Câmpulung – CS Rucăr (0-2). Fiecare a marcat câte un gol, semnând victoria formației la care evoluau atunci!

* În sezonul 2013-2014 au fost pentru prima oară adversari în Muscelul Câmpulung – Atletic Bradu II. În tur, la Câmpulung I (foto în stânga),  gazdele s-au impus cu 2-1, însă golul formației din Bradu a purtat semnătura lui Gabriel Jenaru. În retur, la Bradu, Muscelul s-a impus categoric (5-0), fiind rândul lui Georgian să-și treacă numele pe lista marcatorilor!!!

* Începutul sezonului 2014-2015 i-a prins, așa cum spuneam, adversari în Liga a III-a, iar povestea celor doi copii din Rucăr, merge mai departe!

Dacă ar fi trăit în zilele noastre, Mihail Sadoveanu scria, probabil, „Frații Jenaru”, iar acțiunea se petrecea undeva pe terenul de fotbal!

Articol și foto de Bogdan BURHAN (Sport în Muscel)

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 13:40 Special
Pe aceeași temă