Paștele Catolic o împiedică pe Sportul II să joace în etapa de Liga a III-a!

Mihai Andries 29 Mar. 2013, 03:41 Special

UPDATE: E oficial, meciul de azi dintre Metaloglobus și Sportul II nu se dispută. Siteul oficial al Comisiei Centrale a modificat informațiile de la acest meci, anunțând că nu se dispută. Cel mai probabil meciul va fi omologat în favoarea echipei antrenate de Leo Strizu, fiind greu de crezut că FRF va decide reprogramarea meciului dată fiind situația descrisă în articolul publicat de Liga2.ro la primele ore ale dimineții

 

 

 

 


Seria a II-a a celui de-al treilea eșalon este din nou în centrul atenției după ce în această iarnă a rămas fără trei echipe, după retragerile celor de la Rapid II, Eolica și CSM Focșani. Două dintre echipele rămase în această serie au fost puse în situația ridicolă de a nu fi jucat niciun meci oficial până acum, Metaloglobus și Rapid Fetești. Și asta pentru că, în cele trei etape scurse până acum din retur, au avut în program câte două meciuri cu echipe retrase, dar și o rundă în care au stat. Dacă Feteștiul mai are de stat și în această rundă, fiind programată contra celor de la Rapid II, în schimb, pentru bucureștenii de la Metaloglobus, meciul de vineri cu Sportul II ar fi fost primul oficial din 2013

 

Paștele Catolic a devansat meciurile de la juniori, iar „studenții” nu mai pot juca și în Liga a III-a!

Din păcate pentru Metaloglobus, partida cu satelitul studenților este pe cale să nu se dispute dintr-un motiv incredibil. Anul acesta, pentru prima dată în acest deceniu, diferența dintre Paștele Catolic și cel Ortodox este de peste o lună de zile, în acest weekend urmând a se celebra Învierea de către credincioșii catolici. Motiv pentru care s-a decis ca meciurile de juniori A și B din cadrul campionatelor naționale să fie devansate cu o zi și să se joace sâmbătă în loc de duminică. Această schimbare i-a pus pe cei de la Sportul II într-o situație fără ieșire. Lanterna roșie a seriei are un lot alcătuit în marea lui majoritate din juniori născuți după 1 ianuarie 1996, adică cei care corespund categoriei de juniori B. Cum ambele echipe ale Sportului au același antrenor, Virgil Andronache, juniorii B și satelitul studenților sunt practic una și aceeași echipă. Acest lucru nu a fost un impediment valoric până acum, în condițiile în care jumătate din echipa de start este alcătuită din internaționali de juniori și nici unul regulamentar, pentru că jucătorii de câmp au putut evolua în două meciuri consecutive în mai puțin de 36 de ore (art. 50.2 din ROAF), Liga a III-a disputându-se vineri, iar celălalt meci duminica. Însă devansarea din acest weekend a etapei de la juniorii B pune cele două partide la o distanță mai mică decât intervalul de timp mai sus amintit și, implicit, îi obligă pe studenți să renunțe la unul din meciuri, deoarece doar portarul Vâlceanu (foto) ar putea juca în ambele partide!

 

Nu au găsit înțelegere să mute unul dintre meciuri

Punând în balanță cele două competiții în care sunt angrenați jucătorii Sportului, mai important pare campionatul național de juniori B. Asta pentru că în Liga a III-a echipa lui Andronache este pe ultimul loc fără niciun punct, în timp ce la juniori se află pe locul al treilea în serie, cu șanse mari la play-off (n.a. – la play-off se califică primele patru clasate din fiecare serie la finalul sezonului regulat). Mai mult, meciul pe care ar trebui să îl joace sâmbătă este unul crucial, adversara Sportului fiind Sporting Pitești, echipa aflată pe locul al patrulea, la doar trei puncte de studenți. Din informațiile pe care le avem la această oră, nedorind să fie puși în situația de a nu se prezenta la unul dintre cele două meciuri, gruparea din Regie a căutat înțelegere la adversar privind decalarea meciului de Liga a III-a pentru ieri, însă fără succes. Ultima speranță ar fi ca cei de la Sporting să fie mai înțelegători și să accepte amânarea meciului, în caz contrar studenții fiind nevoiți să nu se mai prezinte la partida din al treilea eșalon.

Vom reveni cu detalii în cursul acestei dimineți, atunci când vom avea o confirmare oficială a deciziei luate de clubul din Regie, însă înclin să cred că va fi sacrificat meciul cu Metaloglobus.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Mihai TROFIN

Mihai Andries 29 Mar. 2013, 03:41 Special
Pe aceeași temă