Orașul Șimleu Silvaniei are din nou fotbal

29 Sep. 2011, 18:54 Special
Orașul Șimleu Silvaniei are din nou fotbal

Nimic nu este mai trist pentru fanii unei echipe și mai ales ai unui sport care le aduce atât motive de bucurie, cât și de tristețe. Cam acest sentiment l-au trăit cei care au fost alături de FC Silvania, echipă care a dispărut din peisaj tocmai când ajunsese în lumea bună a fotbalului românesc. Timp de un an de zile, Stadionul „Măgura” care s-a transformat în scurt timp într-o bază sportivă ce a putut fi omologată în Liga a II-a, nu a rămas tocmai pustiu și nefolosit.

Grupele de juniori republicani ale lui FC Zalău au disputat la poalele Măgurii meciurile de pe teren propriu, la fel și gruparea de Liga a IV-a, Meseșul Treznea, care avea să câștige campionatul județean și să participe la meciul de baraj pentru Liga a III-a, pierdut, însă, în fața Olimpiei Satu Mare.

Fotbal s-a mai jucat la Șimleu Silvaniei, însă nu au fost implicați localnici, ceea ce a însemnat o mare frustrare pentru un oraș cunoscut în zona aceasta a Ardealului pentru jucătorii pe care i-a oferit fotbalului românesc de-a lungul timpului. Problema fotbalului s-a acutizat sub Măgură atunci când a dispărut și FC Silvania II, echipă formată în urma unei colaborări între gruparea de Liga a V-a, Mobila Cehei și FC Silvania. Deci, nici măcar în ultimul eșalon șimleuanii nu au mai avut echipă de fotbal.

Situația s-a remediat până la urmă, iar Șimleu Silvaniei are din nou meciuri de fotbal pe Stadionul „Măgura”, meciuri în care vor fi angrențai șimleuani. Însă nu în Liga a II-a sau a III-a, nici măcar în Liga a IV-a, ci tocmai în Liga a V-a. Nu ar trebui să fie un capăt de țară, deoarece, dacă bine ne amintim, ascensiunea fulminantă a echipei FC Silvania a început din Liga a V-a. S-a început cu denumirea de Flacăra Halmășd și s-a terminat cu FC Silvania. Acum, Sportul Șimleu va încerca să readucă fotbalul de sub Măgură acolo unde îi este locul și face tot posibilul pentru a-i apăra onoarea.

Ambiționați de faptul că acum joacă pentru un oraș, nu pentru o micuță localitate, Marius Șireag și compania au debutat în forță în noul sezon, învingând fără drept de apel Stejarul Sâg. Acest succes poate fi privit ca un nou început pentru fotbalul din Șimleu Silvaniei, care ne-a adus o mare bucurie atunci când a reușit să promoveze în Liga a II-a. Păcat că am rămas doar cu acele amintiri. Însă, speranța nu moare niciodată, așa că în mințile noastre dăinuie dorința de a revedea și a simți din nou aerul Ligii a II-a pe un stadion din județul nostru.

Sursa: Sportul Sălăjean

29 Sep. 2011, 18:54 Special
Pe aceeași temă