Când ancheta însăși e un blat

Marius ANGHEL 14 Dec. 2012, 12:00 Opinii
Când ancheta însăși e un blat

Am vreo trei decenii de când mă uit la fotbalul din România și n-am auzit vreodată să se întâmple ceva necurat. Toate meciurile au fost pe viață și pe moarte, totul a fost fair-play, jucătorii și-au respectat meseria și publicul dând totul pe teren. Așa ne-au spus comuniștii pe rit vechi, așa ne spun și cei pe rit nou care conduc acum federația și liga. Mă rog, tot de stil vechi sunt și ei. Și eu îi cred, că doar am încredere în aleșii poporului meu înțelept. Bine, în 2001,  președintele Sandu Mircea a avut un moment de rătăcire și a spus despre un Ceahlăul – Dinamo că a fost blat, dar și-a revenit rapid. Cam ca Oana Zăvoranu.

Acum, vin imperialiștii ăștia ai lui Merkel, UEFA, să spună că simboluri ale fotbalului nostru, precum Botoșani, Brăila, Snagov, Callatis, sunt suspecte de blaturi pentru mafia pariurilor. Sper ca autorițățile noastre să demonstreze că noi suntem suverani pe acest pământ și să îngroape, a câta oară?, în sfânta noastră glie, orice urmă de scandal.

Să remarcăm și umorul celor de la Interpolul UEFei. După ce i-am așteptat zeci de ani, ca bunicii noștri pe americani, uefiștii ne spun numele blătuitoarelor de pe la noi. Când auzi de Brăila și Snagov, te gândești la bâlciul cu Trășculescu și Stan, corupții unei Românii în care adevărații barosani teleormăneni sau portocalii sunt curați ca lacrima. Dar, poate că UEFA n-a auzit de Steaua sau CFR, de Vaslui sau Dinamo, și cei de la Nyon cred că Steaua2 e cu totul alt club decât Steaua București. Domnu” Sandu, spuneți-le câte ceva colegilor dumneavoastră interpoliști și de echipele românești de pe tabloul Europa League. Hai, mai scăpați-vă un pic, așa cum ați făcut-o și în 2001. Că doar n-o fi sfârșitu” lumii.

Editorial publicat de Mihai MIRONICĂ‚

Marius ANGHEL 14 Dec. 2012, 12:00 Opinii
Pe aceeași temă