Olteanul Ignat, impresionat de dragostea iordanienilor pentru fotbal: „Fanii dorm în stadion înaintea derbyurilor”

După 7 sezoane consecutive petrecute în eșalonul secund, la FC Drobeta, Viitorul Constanța, Farul Constanța, FC Olt, Gaz Metan Severin și CF Brăila, severineanul Dan Ignat a făcut în vară pasul în prima ligă. Nu în România, ci în Iordania, la Al Ramtha, unde antrenor e fostul jucător al Rapidului, Florin Motroc.

După încheierea turului, echipa celor doi români se află pe locul secund, cu 7 victorii și 4 egaluri,  la două puncte sub liderul Al Wihdat Ammam, cu care a remizat în ultima etapă, scor 1-1. În cazul unui succes, Al Ramtha trecea în fruntea clasamentului. Echipa lui Ignat a fost aproape de victorie, dar oaspeții au egalat în prelungiri. Mult mai interesant e modul în care iordanienii trăiesc meciurile, pentru care fotbalul pare să fi devenit a doua religie.

„Dacă n-am jucat în prima ligă din România, am făcut-o în Iordania. Am promovat cu Severinul, dar am fost nevoit să-mi reziliez contractul în acea vară. Am fost aproape să semnez cu Ceahlăul, Chiajna sau Mediaș, dar n-a fost să fie. Am ajuns între timp în Iordania. Practic, e prima mea experiență în străinătate. Nu știam nimic despre fotbalul de acolo, dar am rămas plăcut impresionat, cel puțin la nivel de audiență. Spectatorii trăiesc pentru fotbal. Noi jucăm cu tribunele pline la fiecare meci, iar înainte de meciul din ultima etapă fanii au dormit în stadion. Fac o atmosferă superbă la fiecare meci”, a declarat Ignat, pentru cotidianul Ediție Specială.

Vrea eventul cu Ramtha

Ieri, severineanul a revenit în țară, pentru prima dată de la semnarea contractului. Acesta a vorbit și despre obiectivele la echipa sa, alături de care speră să cucerească eventul.

 „Îmi era dor de casă. De când am plecat, acum 5 luni, nu am venit deloc în România. Mi-a fost un pic greu la început, dar acum m-am acomodat. Așa cum prevede regulamentul la arabi, nu pot fi decât trei jucători străini la echipă. La Ramtha mai e un român, Cristian Fodor, și un libian. Eu vreau să confirm încrederea acordată de domnul Motroc, care e un antrenor foarte preocupat și atent la cele mai mici detalii, cu un stil modern de lucru. Îi mulțumesc  pentru șansa oferită în vară. Pentru mine a fost mai mult decât un antrenor în aceste luni, a fost ca un frate mai mare și vreau să luăm campionatul, dar și cupa, unde ne-am calificat în semifinale. Domnul Motroc e un antrenor bine cotat în lumea arabă, unde a mai câștigat campionatul în Iordania, cu Al Shabab, dar și în Bahrain”, a precizat fundașul de 28 de ani.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă