Olimpia Satu Mare, între liga a II-a și a III-a!

16 Jul. 2012, 17:42 Special
Olimpia Satu Mare,** între liga a II-a și a III-a!

Olimpia a terminat pe locul al doilea seria a VI-a din Liga a III-a în sezonul trecut și imediat au apărut speculații referitoare la faptul că sătmărenii ar putea ocupa un loc în Liga a II-a din această vară.

După schimbarea la vârful administrației locale din luna iunie, toată lumea a așteptat ca lucrurile să fie ceva mai clare în această perioadă. Dimpotrivă. Conducerea clubului caută diferite soluții, neclare încă pentru fani, în timp ce edilii orașului nu fac nimic ferm. Mai mult, Olimpia a pierdut patru dintre cei mai buni jucători în această vară. Plecările lui Ervin Zsiga, Valter Heil, Florin Mureșan și Dan Gavrilescu au slăbit lotul lui Csik, care va trebui să se mulțumească acum cu jucători precum Iuhas, Lauruk, Ghiriti, Cozma, Dragoș.

Le e frică de Liga a II-a?

Unul dintre motivele pentru care Olimipia nu-și cunoaște încă viitorul pare a fi frica. Conducătorii sătmăreni au văzut cum în ultimele zile s-au retras mai multe echipe, iar cele care au rămas sunt clar mai valoroase ca Olimpia. Ori, în aceste condiții, nu ar fi deloc o soluție fericită ca Satu Mare să aibe echipă de Liga a II-a doar pentru a avea de unde să retrogradeze la anul. Cum nici infrastructura nu este una deosebită, încă un sezon în Liga a III-a nu ar crea bătături în tălpi jucătorilor Olimpiei, iar o sumă importantă de bani ar fi salvată. Dacă se vrea Liga a II-a, echipa are nevoie de întăriri serioase.

Trei amicale în acestă săptămână

În altă ordine de idei, până conducerea se va lămuri în ce ligă va înscrie formația, jucătorii Olimpiei își continuă perioada de pregătire. Azi, de la ora 18:00, vor disputa un text cu maghiarii de la Fehergyarmat, joi, de la ora 10:00, vor întâlni pe FC Zalău, iar sâmbătă vor pleca la Oradea pentru un amical cu FC Bihor. Iar de luni, 23 iulie, Olimpia va pleca într-un cantonament de o săptămână, la Nyirbator, unde va susține și câteva jocuri de verificare.

Articol scris de Veronica HODAS

16 Jul. 2012, 17:42 Special
Pe aceeași temă