OFICIAL | FRF a anulat barajul pentru evitarea retrogradării din Liga 2. VEZI regulamentul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 11 May. 2015, 18:54 Special

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, susținută astăzi, 11 mai, s-a adoptat și două decizii ce privesc ligile inferioare din România.

Prima dintre ele are în vedere barajul pentru evitarea retrogradării din Liga 2, dublă manșă care nu va mai avea loc după ultimele evenimente petrecute în campionat. Retragerea echipei FC Olt a dus la anulare celor două jocuri care ar fi decis ultima retrogradată din eșalonul secund. Farul Constanța (Seria I) și FC Bihor Oradea (Seria II) ar fi trebuit să dispute acest baraj, însă au scăpat de el după ce slătinenii au abandonat competiția și au ocupat ultimul loc retrogradabil.

„Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal ia act de informarea domnului Auraș Brașoveanu cu privire la retragerea echipei FC OLT din competiția Liga a 2-a și incidența art. 18 lit. b din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, pe cale de consecință nemaifiind necesară organizarea unui joc de baraj pentru retrogradarea din Liga a 2-a în Liga a 3-a la finalul sezonului 2014/2015”, se arată în comunicatul FRF.

A doua decizie a Comitetului Executiv a fost de a aproba „cu completările privind art. 2 și art. 3 din Regulament, dezbătute în prezenta ședință, Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, campionatul ediției 2015/2016.

Astfel, s-a stabilit regulamentul pe care cele 42 de campioane județene îl vor aplica la barajul tur/retur pentru promovarea din Liga 4 în Liga 3.

CITEȘTE și: Comitetul Executiv al FRF a aprobat noul sistem de promovare în Liga 3. Nu se mai joacă un singur meci, pe teren neutru

Marius ANGHEL 11 May. 2015, 18:54 Special
Pe aceeași temă