Ofertă inedită! Lăcătuș, propus selecționer la naționala rromilor!

Mihai Andries 17 Dec. 2013, 18:07 Special
Ofertă inedită!** Lăcătuș, propus selecționer la naționala rromilor!

Autoproclamatul rege internațional al rromilor, Dorin Cioabă, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că dorește organizarea în aprilie 2014, a unui campionat european de fotbal pentru rromi, însă principala problemă este că deocamdată rromii din România nu au o echipă națională și nici antrenor.

Întrebat de AGERPRES pe cine își dorește antrenor al primei naționale de fotbal a rromilor de la noi din țară, Dorin Cioabă a spus că îl preferă pe Marius Lăcătuș.

„Eu vreau să-l conving până atunci pe Marius Lăcătuș, (…) în sensul de a deveni el antrenorul echipei naționale. (…) Dacă Marius Lăcătuș va accepta să fie antrenorul echipei naționale, atunci din cotizațiile organizației noastre, îl vom plăti. (…) Eu aș vrea să o facă, fără bani, pro bono, dar nu știu dacă acceptă așa ceva. Pentru neamul lui ar putea să facă ceva, măcar pentru o perioadă, până găsim un alt antrenor. Eu cred că Marius nu se gândește numai la bani”, a spus Dorin Cioabă. Lăcătuș antrenează în prezent echipa de ligă secundă CSMS Iași, candidată la promovarea în primul eșalon.

Primul meci al acestei competiții europene, ar urma să aibă loc, în luna aprilie 2014, între naționala rromilor din Bulgaria și cea a rromilor din România.

Dorin Cioabă dorește să ceară sprijinul Federației Române de Fotbal, care să sponsorizeze cu echipament viitoarea selecționată de fotbal. De asemenea, dorește ca rromii fotbaliști să joace pe Arena Națională de la București meciurile cu alte selecționate din Europa.

Deocamdată, primii fotbaliști rromi de națională vor fi selectați din cele două echipe de fotbal care participă vineri, la Sibiu, la Cupa Regelui Cioabă la fotbal. Aici rromii se vor lupta pentru cupă cu echipele polițiștilor, pastorilor și altele formate din angajați ai diverselor companii din Sibiu.

Dorin Cioabă și-a propus să atragă în viitoarea selecționată toți jucătorii rromi care evoluează în prima ligă profesionistă, dar spune că-i va fi greu, pentru că aceștia nu doresc să recunoască că sunt etnici rromi.

Primul fotbalist căruia i s-a propus cu ani în urmă, să antreneze o națională a rromilor, a fost Rică Răducanu, care l-a refuzat pe Florin Cioabă, fostul autoproclamat rege internațional al rromilor, tatăl lui Dorin Cioabă, potrivit mărturisirilor acestuia.

 

Sursa: Agerpres

Mihai Andries 17 Dec. 2013, 18:07 Special
Pe aceeași temă