„Nu cred că rămânem în Liga I!”

Mihai Andries 31 May. 2012, 00:43 Special

Comitetul Executiv al FRF va decide vineri ce echipă va lua locul din Liga I pe care ar fi trebuit să îl ocupe Poli Timișoara. Printre variantele vehiculate este și cea a unui baraj în patru între FCM Târgu Mureș, Voința Sibiu, Gaz Metan Severin și Delta Tulcea. Cu toate acestea, finanțatorul sibian Ioan Hămbășan nu crede în această posibilitate. „Nu cred că sunt șanse, nici măcar în proporție de 1%, așa cum speram în sezonul trecut, când am ajuns să jucăm baraj. Nu văd conjunctura posibilă, însă mi-ar conveni”, spune Hămbășan.

Care sunt variantele?

Cu privire la decizia Comitetul Executiv de vineri, există o listă destul de lungă de posibilități. Printre acestea se numără:
– FCM Târgu Mureș (ocupanta locului 15) rămâne în Liga I.
– Gaz Metan Severin (locul 3 în seria a doua) promovează.
– Gaz Metan Severin și Delta Tulcea (ocupantele locurilor 3 din Liga a II-a) joacă baraj, situație similară cu cea din sezonul trecut.
– Târgu Mureș joacă baraj cu Gaz Metan Severin.
– Baraj în 4 între Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Severin și Delta Tulcea.
– Liga I rămâne în 17 echipe, situație sugerată și susținută aparent de către Mircea Sandu.
– Poli Timișoara primește dreptul de a juca în primul eșalon în schimbul promisiunii că situația echipei va fi remediată.

Situația dramatică la Voința

După promovare, cei de la Voința Sibiu și-au pus toate speranțele în sezonul tocmai încheiat, sperând ca o salvare de la retrogradare să le genereze resurse și pentru viitor. Totuși, există numai 7 jucători în lotul sibienilor ce vor mai avea contract cu echipa și din sezonul viitor, foarte probabil fiind să plece și unii dintre aceștia. În aceste condiții, la Voința vor fi promovați jucători de la echipa a doua și de la juniori, urmând ca obiectivul echipei să scadă dramatic. „Vizăm unul dintre primele 10 locuri în Liga a II-a”, a anunțat Ioan Hămbășan, care a promis că rămâne în orice condiții. De văzut este dacă va sta pe poziții și antrenorul Alexandru Pelici, care mai are un an de contract, însă a avut o tentativă de demisie în urmă cu două săptămâni.

Articol de Mihai CINPOERU

Mihai Andries 31 May. 2012, 00:43 Special
Pe aceeași temă