Noi probleme pentru Săgeata: depunctare, interzicere de transferuri și termen limită să evite pierderea și altor puncte

Marius ANGHEL 09 Jan. 2015, 15:58 Special
Noi probleme pentru Săgeata:** depunctare, interzicere de transferuri și termen limită să evite pierderea și altor puncte

Săgeata Năvodari are șanse mari să fie prima echipă din Liga 2 care spune adio competiției în acest sezon. Aflată într-o situație critică, ce a dus ca în penultima etapă a anului 2014 să joace cu juniorii, iar în ultima să nu se prezinte, rămasă între timp fără jucători, echipa de la malul mării a mai primit o lovitură, de această dată din partea Federației Române de Fotbal.

În ultima ședință a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, din data de 7 ianuarie, s-a luat decizia ca Săgeata să fie amendată, penalizată cu două puncte și să i se interzică dreptul de a transfera și/sau legitima jucători. Totul, din cauza unor datorii neachitate către FC Viorel Mateianu ca urmare a transferului lui Florin Achim. Datoria de 2.500 de euro către clubul din Baia Mare ar putea genera și alte depunctări în cazul în care până pe 14 ianuarie 2015, ora 14:30, nu se vor achita acești bani.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea AFC Săgeata Năvodari cu interzicerea dreptului de a transfera si/sau legitima jucători în calitate de club cesionar si scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 11.12.2014 – 26.12.2014. Comisia a acordat termen în data de 14.01.2015, ora 14.30, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul CS FC Viorel Mateianu pentru a evita în continuare depunctarea”, se arată în comunicatul FRF.

Săgeata Năvodari riscă excluderea din campionat dacă nu-și rezolvă problemele financiare și nu se prezintă la primul meci oficial din 2015, în etapa a 17-a, programat pe 28 februarie, acasă, împotriva echipei Academica Argeș Pitești.

Minerul Motru primește aceleași sancțiuni

În altă ordine de idei, aceleași sancțiuni le-a primit și clubul din Liga 3, Seria a IV-a, Minerul Motru, pentru datoriile către jucătorul Andrei Dicu. „Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea CS Minerul Motru 2008 cu interzicerea dreptului de a transfera si/sau legitima jucători în calitate de club cesionar si scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 17.12.2014 – 31.12.2014. Comisia a acordat termen în data de 21.01.2015, ora 14.30, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul Dicu Andrei pentru a evita în continuare depunctarea”, se arată în comunicatul FRF.

SC Bacău și CF Brăila și-au achitat datoriile

În privința cluburilor SC Bacău și CF Brăila, acestea au scăpat nesancționate după ce au prezentat acte prin care au dovedit că și-au achitat datoriile către jucătorii Vlad Ștefan Știrbu, respectiv Dan Gelu Ignat.

În cazul echipei FC Zagon, aceasta și-a achitat datoria către Flaviu Adrian Chișu, a scăpat de sancțiuni în plus și poate face transferuri, însă a rămas cu sancțiunea de penalizare cu 7.000 lei aplicată la termenul din 22.05.2014.

 
 
Marius ANGHEL 09 Jan. 2015, 15:58 Special
Pe aceeași temă