Neagu a primit botezul nisipului!

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 16:17 Special
Neagu** a primit botezul nisipului!

Vlad Neagu, portarul lui FC Farul, a participat cu echipa națională a României la primul său turneu oficial de fotbal pe plajă. Tricolorii au jucat în Rusia, la Moscova, în ultimul turneu din cadrul Euroligii, ratând calificarea în Superfinală (Spania, 8 – 11 august), după ce au pierdut toate cele trei meciuri jucate: 0-6 cu Spania, 0-5 cu Rusia și 4-6 cu Germania. România și-a păstrat totuși locul în Euroliga A.

„Am participat în premieră la o competiție oficială pe nisip. A fost frumos, o experiență plăcută. Din păcate însă, am înregistrat numai înfrângeri. Am avut probleme de efectiv, de aceea am pierdut. E foarte greu să reziști în patru-cinci jucători, câți eram noi. Am avut doi accidentați, Lucian Chirilă, care nu a mai venit, și Croitoru, care a făcut deplasarea, crezând că poate juca, însă, când a intrat pe nisip, a văzut că nu merge și nu a forțat. La primul meci, am avut numai două rezerve.

Obosiți și după drum (am mers toată noaptea), nu am făcut față. În această partidă, s-a accidentat și Ionel Posteucă, astfel încât, în a doua confruntare, cu Rusia, cea mai bună echipă, nu am avut decât o rezervă. A fost infernal. Totuși, am reușit să rezistăm o repriză, și cu rușii, și cu spaniolii. Am căzut însă fizic, din pricina lipsei schimbărilor. Aici s-a făcut diferența. Ei schimbau liniile la două – trei minute”, a declarat Vlad Neagu.

Al doilea portar al României, alături de el, a fost Laurențiu Gheorghe, iar lotul a mai fost alcătuit din Ionuț Florea, Posteucă, Iulian Răvoiu, Croitoru, Tănase, Raj Cărăuleanu și Marian Măciucă, ultimii doi înscriind golurile României din partida cu Germania, unul Raj și trei Măciucă. Antrenorul României este Viorel Farcaș.

În timpul liber, tricolorii au vizitat obiective turistice din Moscova, Vlad Neagu declarându-se impresionat de Piața Roșie. „E minunată”, a fost entuziasmat goal-keeper-ul de 23 de ani al Farului.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 16:17 Special
Pe aceeași temă