Patru cluburi au noi denumiri după ultima ședință CEx, nu însă și SSC Farul! Ciprian Marica explică de ce se întârzie trecerea la FC Farul: „Am notificat federația”

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 13:20 Campionat

Printre cele patru cluburi cărora, ieri, Federația Română de Fotbal, prin decizia Comitetului Executiv, le-a aprobat schimbarea denumirilor începând cu noul sezon nu s-a numărat și SSC Farul Constanța. Gruparea finanțată de Ciprian Marica nu a reușit până ieri să finalizeze demersurile legale pentru trecerea la FC Farul Constanța, astfel că, pentru moment, mai are de așteptat să preia numele celui mai iubit club al orașului de la malul mării. Brand pe care, de altfel, îl deține, din vara trecută, chiar Marica.

În conferința de presă de ieri, în care l-a prezentat ca antrenor principal pe Ianis Zicu, Ciprian Marica a vorbit și despre trecerea oficială la FC Farul Constanța. Fostul internațional spune că federația a fost înștiințată de acest demers și că se așteaptă decizia judecătorească.

„Am notificat federația în termenul aprobat de dânșii. Am făcut toată birocrația, pentru că trebuie să depunem la Judecătorie pentru acest lucru. Lucrurile sunt în derulare. În cel mai scurt timp vor fi rezolvate. Ne dorim ca până la startul campionatului totul să fie în regulă. Fiind și vacanță judecătorească, lucrurile s-ar putea să întârzie puțin, dar e doar o chestiune de timp”, a spus Marica, care speră să se prezinte în această săptămână în fața primarului Decebal Făgădău cu dosarul pentru obținerea finanțării pentru noul sezon: „Lucrăm la el. Sper ca săptămâna asta, până la final, să merg în fața domnului primar și, dacă dânsul consideră că este un proiect pe termen mediu și lung, să-l aprobe”.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis în ședința de ieri, 3 iulie, ca echipele U Craiova 1948 Club Sportiv SA, FC Viitorul Constanța SA (ambele din Liga 1), Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița și Fotbal Club R București SA (ambele nou-promovate în Liga 2) să aibă noi nume începând cu noul sezon. În cazul celor de la CSU Craiova, schimbarea denumirii în Universitatea Craiova s-a aprobat cu mențiunea revenirii asupra deciziei în cazul în care „apare o hotărâre judecătorească care să anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii”.

Altfel, FC Viitorul Constanța SA a devenit Fotbal Club Viitorul Constanța SA, Fotbal Club R București SA se va numi Fotbal Club Rapid 1923 SA, în timp ce Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița va purta denumirea de Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița.

Până la startul noii ediții a Ligii 2, care are loc în primul weekend al lunii august, schimbarea SSC Farul Constanța în FC Farul Constanța la FRF se poate face în noua ședință a Comitetului Executiv, dar și printr-o ședință a Comitetului de Urgență.


SSC Farul Constanța se promovează de o bună perioadă de timp sub numele de FC Farul Constanța, deși această trecere la noua denumire nu s-a făcut oficial. Aceasta este posibilă, deoarece brandul FC Farul este deținut chiar de către Ciprian Marica, finanțatorul SSC Farul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Farul Constanța

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 13:20 Campionat
Pe aceeași temă