Munteanu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, Mărgăritescu, la 3 cu suspendare!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Dec. 2012, 12:50 Actualizat: 08 Dec. 2012, 10:29 Special
Munteanu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare,  Mărgăritescu, la 3 cu suspendare!

Cristi Munteanu, fostul vicepreședinte al Farului Constanța, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare cu executare, Andrei Mărgăritescu, jucător la CS Mioveni, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, iar Alexandru Magherescu va avea de executat șapte ani de închisoare.

Instanța a admis apelurile declarate de Parchetul Tribunalului București și de David Cosmin Rotundu, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Cristian Munteanu, Silviu Andrei Mărgăritescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu, Bogdan Treveleanu, precum și de partea civilă SC Siluten Doris Company SA, împotriva sentinței Tribunalului Capitalei din 26 aprilie.

Astfel, în cazul lui Cristian Munteanu, instanța a desființat în parte sentința din 26 aprilie și, rejudecând în fond, a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din două infracțiuni de tăinuire într-o singură infracțiune de complicitate la tentativă la infracțiunea de înșelăciune. Judecătorii Curții de Apel București (CAB) l-au condamnat pe Cristian Marian Munteanu la cinci ani de închisoare cu executare și trei ani interzicerea unor drepturi.

Andrei Mărgăritescu rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare dispusă în 26 aprilie, magistrații Curții de Apel București dispunând însă suspendarea executării acesteia, sub supraveghere, pe un termen de încercare de opt ani.

David Rotundu va avea de executat zece ani și șase luni închisoare, instanța dispunând ca la pedeapsa de șapte ani de închisoare dispusă în 26 aprilie să fie cumulată cu condamnarea la trei ani și șase luni închisoare aplicată prin sentința penală din 12 martie 2003 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, rămasă definitivă prin neapelare la data de 1 aprilie 2003. Instanța a constatat că David Rotundu este arestat în altă cauză.

Magistrații Curții de Apel Bucureti au menținut condamnările dispuse de Tribunalul Capitalei în cazurile lui Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu și Bogdan Treveleanu.

Instanța a mai dispus restituirea autoturismului marca Audi A8 către partea civilă SC Siluten Doris Company SA.

În cazul lui Cătălin Teodor Băleanu, instanța a dispus disjungerea cauzei și judecarea apelului în 11 februarie 3013.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanța supremă.

În 26 aprilie, fotbaliștii Andrei Mărgăritescu și Cristi Munteanu au fost condamnați de Tribunalul București la pedepse de trei ani și, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privind înșelăciuni cu mașini luate în leasing. Instanța i-a condamnat pe fostul mijlocaș dinamovist Andrei Mărgăritescu pentru tăinuire și pe fostul portar al echipei de fotbal Dinamo Cristian Munteanu pentru complicitate la tentativă de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Alături de cei doi, în acest dosar a fost condamnat medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, la șapte ani de închisoare cu executare pentru tentativă la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Fratele acestuia, Cosmin Magherescu, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, pentru complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Totodată, instanța i-a condamnat pe Adrian Mihai Radu la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, precum și pe soția acestuia, Bianca Radu, la doi ani sub supraveghere pentru fapta de tăinuire.

În același dosar au fost condamnați de Tribunalul București David Rotundu la șapte ani de închisoare pentru tentativă de complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, Cristinel Anton Enache la șapte ani de închisoare pentru complicitate la tentativa de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, Cătălin Teodor Băleanu la cinci ani de închisoare pentru complicitate la tentativă de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și Bogdan Preveleanu la șase ani de detenție pentru complicitate la tentativă de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Instanța a dispus atunci confiscarea autoturismului Audi A8, proprietatea lui Alexandru Magherescu, precum și a 15.000 de euro de la Rotundu, 8.000 de euro de la Enache, 7.000 de euro de la Băleanu și 1.000 de euro Radu Adrian. Magistratul Tribunalului București a menținut sechestrul asigurator pus pe 8.500 de lei, sumă ridicată de la Rotundu și i-a restituit acestuia autoturismul Mercedes CL500. Totodată, instanța a dispus restituirea autoturismului Suzuki Swift lui Attila Lukacs și confiscarea a 1.500 de euro de la Radu și 200 de euro de la Manole.

Cristi Munteanu a cunoscut situația mașinii furate pe care dorea să o achiziționeze, a dat dovadă de perseverență infracțională și a crezut că poate scăpa cu o pedeapsă cu suspendare, motiv pentru care a dat declarații mincinoase la instanță, a arătat judecătorul Tribunalului București în motivarea deciziei de condamnare.

Magistratul a precizat că, în opinia instanței, Munteanu a avut o viziune clară asupra „situației frauduloase” a autoturismului pe care l-a cumpărat, arătând că „orice om normal cu o pregătire medie, cum este cazul inculpatului Munteanu”, putea bănui că o mașină clasa premium, cu o valoare de piață de aproximativ 90.000 de euro, nu poate fi vândută după numai doi ani cu doar 31.000 de euro decât dacă este stricată major sau are probleme de natură juridică.

În cazul lui Andrei Mărgăritescu, instanța a notat în motivare că acesta a știut faptul că mașina pe care a cumpărat-o de la persoane indicate de Cristi Munteanu provenea dintr-o infracțiune, toate probele indicând acest lucru, motiv pentru care a și încercat să tăinuiască fapta și să scape de autoturism.

Procurorii i-au acuzat pe Andrei Mărgăritescu și pe Cristi Munteanu că sunt „dobânditori de drept ai unei mașini furate”, despre care „aveau în mod clar cunoștință că face obiectul unei infracțiunui de furt”.

Totodată, procurorii l-au acuzat în acest dosar și pe Alexandru Magherescu, fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat în actele poliției, folosit de Andrei Mărgăritescu și de Cristi Munteanu.

Magherescu era acuzat că i-a dat mașina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat mașina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare mai spuneau că, după ce a ținut o perioadă mașina Audi A8 luată de la Magherescu, Cristi Munteanu a reușit, cu complicitatea unora dintre inculpații din acest dosar, să întocmească acte „în regulă” ale mașinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut mașina colegului său de la Dinamo Andrei Mărgăritescu.

Sursa: Mediafax

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Dec. 2012, 12:50 Actualizat: 08 Dec. 2012, 10:29 Special
Pe aceeași temă