Motivele acordării sau neacordării licenței echipelor ce au făcut apel! Situația FCM-ului a fost cea mai complicată

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 15:17 Special
Motivele acordării sau neacordării licenței echipelor ce au făcut apel!** Situația FCM-ului a fost cea mai complicată

FRF a publicat lista cu echipele ce au primit și nu licența pentru Liga I. Dintre cele 11 formații care și-au depus dosarul, doar 6 au primit-o. Noul promovatele pot evolua în noul sezon al primei ligi, în timp ce alte 2 echipe ar fi putut evolua în Liga I în cazul în care s-ar fi clasat la final pe una dintre primele două poziții în cele două serii. Alte 5 echipe n-au îndeplinit condițiile pentru a primi licența. De remarcat că CS Otopeni nu figurează pe nicio listă, asta deși clubul ilfovean susținea sus și tare, în timpul campionatului, că au ca obiectiv promovarea.

Mai târziu, după ce a publicat lista cu echipele ce au primit sau nu licența, FRF a revenit cu cele patru decizii în privința acordării sau nu a licențelor pentru echipele care au făcut apel la decizia inițială. Iată cele patru motive ale Comisiei de apel:

DAMILA MĂ‚CIUCA: Echipa vâlceană nu a făcut dovada înregistrării actului adițional care demonstra că are calitatea de membru afiliat al FRF de cel puțin trei ani consecutivi, cererea de licențiere rămânând în continuare inadmisibilă. În consecintă, S.C. Fotbal Club Damila Măciuca S.A nu este continuatorul în drepturi al Asociației Sportive Damila. Vezi aici tot procesul verbal.

SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI: Năvodărenilor nu li s-a acordat inițial licența pentru că nu îndeplineau criteriul financiar întrucât pentru jucătorul Decebal Gheară nu au fost prezentate registrele de casă pentru plățile făcute în perioada august 2011-februarie 2012. Totodată, Săgeata s-a lovit și de probleme cu stadionul și deținerea unui antrenor cu licență UEFA PRO. La apel au făcut dovada că datoriile față de Gheară fuseseră stinse, au fost depuse documente suplimentare ce au rezultat că au dreptul de a folosi un stadion omologat, pe cel al Oțelului Galați, precum și că au antrenor ce deține licență UEFA PRO. Vezi aici tot procesul verbal.

DELTA TULCEA: Tulcenii n-au îndeplinit criteriul financiar pe baza documentelor prezentate, clubul având datorii către Cristian Coconașu, Daniel George Munteanu și Constantin Gache. Vezi aici tot procesul verbal.

FCM TÂRGU MUREȘ: Târgumureșenii nu au îndeplinit cele mai multe motive pentru obținerea licenței dintre echipele ce au făcut apel. Iată ce i-a împiedicat pe cei de la FCM să obțină licența: criterii de infrastructură (gazon fără sistem de încălzire), cristerii de personal și administrație, criterii financiare („înregistrează datorii financiare restante către cluburi de fotbal, angajați și autorități fiscale/asigurările sociale și nu a demonstrat că își poate desfășura activitatea conform principiului continuității până la sfârșitul sezonului pentru care solicită licența, sursele de finanțare fiind incerte”) și lipsa de informații financiare previzionate („sume prevăzute în acordul de transfer al jucătorilor Claudiu Bumba și Claudiu Balaur nu pot fi apreciate ca fiind sume certe, clubul cesionar având opțiunea de a o plăti în cazul în care dorește să transfere definitiv jucătorul”). Vezi aici tot procesul verbal.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Jun. 2013, 15:17 Special
Pe aceeași temă