Miting pentru o minune: „Salvați Delta Tulcea!”

Mihai Andries 26 Jul. 2013, 14:29 Special

Sâmbătă, 27 iulie 2013, Tulcea va găzdui un marș de susținere a echipei locale de fotbal și prin care suporterii vor încerca să tragă un semnal de alarmă asupra situației disperate în care a ajuns clubul Delta. Protestul va începe de la ora 16, în fața Stadionului Delta de pe Strada Tineretului, în apropierea Lacului Ciuperca. Marșul va continua pe traseul Stadionul Delta – Strada Isaccei – Strada Unirii – Piața Civică, loc în care mulțimea va rămâne până în jurul orei 18:30, când se va termina manifestația.

Iată și comunicatul oficial al organizatorilor acestui miting de susținere a Deltei Tulcea:

Sâmbătă, 27 iulie 2013, vom organiza un marș de susținere a echipei locale de fotbal și vom încerca să tragem un semnal de alarmă asupra situației disperate în care a ajuns acest club. Astfel, vă așteptăm să vă alăturați suporterilor de la ora 16, în fața Stadionului Delta de pe Strada Tineretului, în apropierea Lacului Ciuperca. Marșul va continua pe traseul Stadionul Delta – Strada Isaccei – Strada Unirii – Piața Civică, loc în care mulțimea va rămâne până în jurul orei 18:30, când se va termina manifestația.

Ne adresăm pe această cale tuturor suporterilor echipei de fotbal FC Delta Tulcea, amatorilor de sport tulceni, celor care-au fost măcar o dată pe stadionul municipal sau celorlalți cetățeni și îi invităm să ni se alature în această cauză. Reamintim că echipa care ne-a reprezentat în ultimul deceniu în competițiile naționale de fotbal și a devenit un brand pentru oraș este în curs de desființare din cauza dificultăților financiare, doar o minune mai putând să-i schimbe soarta. Singura șansă ar fi ca în zilele următoare să se gasească un finanțator, fie din mediul privat, fie din cel public, dispus să sponsorizeze clubul cel puțin provizoriu. Astfel, facem apel către toți cei care pot ajunge să arate tuturor că suporterilor și tulcenilor le pasă de echipa lor, de sport și de prestigiul local. Tulcea este un oraș cu un imens potențial turistic, precum și un important mediu de afaceri și așteptăm ca cineva de bună credință să asculte apelul nostru și să continue acest proiect ce a adus atâtea satisfacții locuitorilor urbei.

Vă așteptăm la ora stabilită în fața stadionului. Vă rugăm să mențineți o conduită civilizată pe durata marșului, să ascultați indicațiile organizatorilor, să cântați și să manifestați asemeni celorlalți participând cât mai activ la desfășurarea cu succes a manifestației. Cei care posedă sunt așteptați cu fulare, eșarfe, tricouri sau steaguri albe,albastre sau negre pentru un aspect vizual mai plăcut. Cei care vor să contribuie mental, coregrafic, material sau financiar la pregătirile mitingului, ne pot contacta. Atașăm și un model de afiș pe care-l puteți descărca, printa și lipi în mai multe exemplare în cartierul în care locuiți.

Cea mai importantă „partidă” din istoria Deltei de-abia acum se va consuma. Nu fii indiferent și vino să ne unim vocile într-una singură. Dacă ai sărit vreodată de bucurie la golurile regretatului Henry, te-ai mândrit cu victoriile echipei sau ai suferit alături de noi la înfrângeri, te așteptăm sâmbătă. Distribuie acest text mai departe, anunță-ți prietenii și adu-i și pe ei, iar dacă nu ai posibilitatea să ajungi trimite pe altcineva să-ți țină locul. Fiecare om înseamnă un gând în plus.

Peluza Sud Tulcea

Mihai Andries 26 Jul. 2013, 14:29 Special
Pe aceeași temă