„M-au luat pentru că sunt și eu un jucător foarte bun”

08 Aug. 2012, 13:45 Special

Claudiu Bumba este băimăreanul care la 15 ani juca primul meci în Liga a doua, pentru FC Baia Mare, în compania echipei Gaz Metan CFR Craiova. La trei ani distanță, mijlocașul a semnat pentru AS Roma. Pentru rapiditatea cu care a parcurs acești pași, Claudiu Bumba are o explicație simplă: „M-au luat pentru că sunt și eu un jucător foarte bun”. Bumba a semnat o înțelegere sub formă de împrumut pentru un an, cu opțiunea de cumpărare definitivă pentru AS Roma.

În 25 iulie anunțam că băimăreanul Claudiu Bumba este la o semnătură distanță de o înțelegere cu echipa de Serie A AS Roma, înțelegere sub formă de împrumut pentru un an, cu opțiunea de cumpărare definitivă. Perfectarea ultimelor detalii între clubul italian la care este legitimat și românul Bogdan Lobonț și FCM Târgu Mureș, echipa cu care Bumba era sub contract, a durat, însă, mai mult decât se estimase inițial. În consecință, în 1 august, băimăreanul s-a reîntors la echipa din Liga a doua română, cele două părți părând a fi ajuns într-un impas. O zi mai târziu, în 2 august, Bumba revenea acasă, în Baia Mare, după ce cluburile au bătut palma, iar în 3 august, la prima oră, băimăreanul a zburat spre Roma.

„Vă dați seamă că mă simt foarte bine: merg într-un campionat foarte tare, unul dintre cele mai bune din Europa. Îmi doresc deocamdată să îmi revin cu umărul, să nu mă mai doară, să trec de perioada asta de recuperare și să îmi revin cât mai repede, să reincep să joc și să îmi ating din nou forma maximă”, a declarat în exclusivitate pentru eMaramures Claudiu Bumba.

În prima zi în capitala Italiei, Bumba a fost supus unei riguroase vizite medicale, pentru ca în 4 august să semneze pentru AS Roma. De luni, Bumba a fost cooptat în programul de pregătire al echipei italiene de Primavera, urmând ca – în circa două săptămâni – să se poată antrena la capacitate maximă, după operația la umăr pe care a suferit-o în această vară, în București.

„Nu știu foarte multe detalii despre noua mea echipă decât din afară. Știu că este o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni. M-au luat pentru că sunt și eu un jucător foarte bun”, a spus băimăreanul.

Claudiu Bumba (a împlinit 18 ani în 5 ianuarie) este cel mai bun băimărean din fotbalul românesc din ultima perioadă, el debutând la 15 ani în Liga a doua, pentru ca doi ani mai târziu să joace primul meci în Liga 1 pentru FCM Târgu Mureș, iar la 18 ani să fie pentru prima oară convocat la naționala mare. Pentru reprezentativa României a debutat în compania Turkmenistanului în acest an, devenind al cincilea cel mai tânăr debutant din istoria naționalei țării noastre.

„Să se uite la meciuri și să îmi țină pumnii!”, acesta a fost mesajul transmis de Caludiu Bumba iubitorilor de fotbal din Baia Mare.

Sursa: eMaramureș

08 Aug. 2012, 13:45 Special
Pe aceeași temă