Lupașcu este dorit de AS Roma

18 Dec. 2008, 11:17 Special

La doar 14 ani, fotbalistul Jamil Lupașcu visează cu ochii deschiși la multe cununi cu lauri.

Însuși „portretul său robot” îl recomandă: este născut pe 13 august 1994 în București, are o talie de 179, înălțimea de 1,79 m, o greutate de 66 kg, lovește balonul foarte bine cu ambele picioare, joc de cap remarcabil, ambițios, determinat, calități incontestabile de jucător cu numărul 10.

 

Deși s-a născut la București, este legitimat la Inter Baia Mare. De altfel, scurta-i carieră s-a defășurat, în mare măsură, pe meleaguri transilvane ori pe aproape, în Ungaria, unde a obținut trei ani consecutiv (2006-2008) titlul de cel mai bun jucător la categoria sa de vârstă.

 

Școla de fotbal italiană l-a remarcat prompt în 2005, după ce Jamil Lupașcu a participat la un stagiu de o lună la Inter Milano și Genoa 1893. A primit oferte de a rămâne în loturile cunoscutelor cluburi.

În acest an a fost prezent la un stagiu de pregătire de zece zile la AS Roma, unde a fost recomandat de frații Becali, impresari cu care tânărul fotbalist a semnat un contract de reprezentare în martie anul curent.

 

Cel ce l-a format însă, și cu care se pregătește individual este Radu Pamfil. Actualmente, evoluează cu succes la o grupă mai mare devârstă din cadrul echipei din Baia Mare, sub îndrumarea antrenorilor Emil Kemenes și Bogdan Cristian.

 

 

 

 

 

Articol scrie de Corina Mlădinoiu

18 Dec. 2008, 11:17 Special
Pe aceeași temă