Claudiu Bumba pleacă în „Cetatea Eternă”!

24 Jul. 2012, 22:18 Bursa transferurilor
Claudiu Bumba** pleacă în

Liga I a furnizat constant jucători echipelor din Italia în ultimii ani. Torje și Papp sunt doar două exemple de astfel de fotbaliști. De data aceasta însă, un puști din eșalonul secund este aproape să plece spre o echipă mare a Europei.

Claudiu Bumba are 18 ani și este unul din cei mai tineri debutanți din istoria fotbalului românesc, atât în Liga I, cât și la echipa națională. A jucat în primul eșalon la FCM Târgu Mureș și a avut evoluții impresionante, cu toate că echipa sa a retrogradat. AS Roma și Udinese au pus imediat ochii pe el, iar prima a avut câștig de cauză, după cum recunoaște și președintele lui FCM, Anton Heleșteanu.

„Suntem în negocieri cu AS Roma, mai trebuie numai să semnăm actele, în rest transferul e aproape definitivat. Ne-am gândit la jucător și la opțiunea lui. Nu ne puteam opune, e o speranță a fotbalului românesc”, a declarat Heleșteanu pentru ProSport.

Astafei și Balauru, în stand-by

Bumba nu a fost singurul jucător al FCM-ului la care au râvnit echipele tari. Victoraș Astafei și Dragoș Balauru au fost și ei pe listele Stelei, respectiv a Rapidului, însă în acest moment discuțiile sunt sistate. Ținând cont că turul Ligii I a început deja, e puțin probabil ca aceștia să se mai transfere, lucru confirmat și de Heleșteanu: „Rămân jucătorii noștri!”.

75.000 de euro ar putea plăti AS Roma pentru a-l împrumuta un an pe Bumba, urmând să plătească alte 400.000 pentru transferul definitiv.


„Când Gigi Becali a înființat acea acadmie, cei de la Steaua l-au chemat și pe Claudiu. A stat vreo două zile, dar n-a rămas. Valeriu Argăseală i-a zis că seamănă cu o fată frumoasă de la țară care n-are straie. Tatăl lui Claudiu, fost cadru militar, s-a supărat. I-a zis lui Argăseală: >. L-a luat pe copil și s-au întors acasă”, a povestit Mihai Paul, fost antrenor al lui Claudiu Bumba

Articol scris de Mihai CINPOERU

24 Jul. 2012, 22:18 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă