LPS Brăila s-a calificat la turneul final al ONSȘ, după succesul de la Focșani!

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 14:39 Special
LPS Brăila s-a calificat la turneul final al ONSȘ,** după succesul de la Focșani!

La sfârșitul săptămânii trecute, Sala Sporturilor din Focșani a fost gazda turneului semifinal la fotbal din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, competiție la care au participat câștigătoarele etapelor județene din Vrancea, Constanța, Buzău, Galați, Tulcea și Brăila.

În urma tragerii la sorți cele șase participante au fost împărțite în două grupe, urmând ca meciurile să se desfășoare după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar echipa care se va califica la etapa finală să fie stabilită dupa un meci direct între câștigătoarele celor două grupe.

Reprezentanta județului Brăila, adică echipa de fotbal de la Liceul cu Program Sportiv, antrenată de profesorul Teodor Cătălin, a picat într-o grupă cu reprezentantele județelor Constanța și Vrancea. La capătul unor partide destul de spectaculoase, brăilenii au învins cu 5-2 (3-1) pe reprezentanta județului Constanța (toate golutile brăilenilor fiind marcate de Gheorghe Marcel), și a terminat la egalitate, 2-2 (1-0) cu reprezentanta județului gazdă (golurile brăilenilor fiind marcate de Florin Băutu și Cătălin Lipan).

A urmat apoi finala turneului, cea care stabiliea formația care se va califica la etapa finală a ONSȘ-ului, în care s-au întâlnit reprezentantele județelor Brăila și Buzău. A fost un meci dominat categoric de gruparea brăileană antrenată de profesorul Teodor Cătălin, la finalul căruia LPS Brăila a căștigat cu scorul de 4-1 (4-0), prin golurile marcate de Gheorghe Marcel (3) și Ionuț Bogdan (1), și astfel LPS Brăila s-a calificat pentru turneul final al competiției care va avea loc în perioada 6-9 iunie la Târgu Jiu (jud. Gorj)

După turneul de la Focșani, antrenorul brăilenilor, profesorul Teodor Cătălin, ne-a declarat scurt și la obiect: „Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute de băieții mei la acest turneu semifinal, și cred că vom face o figură frumoasă și la Târgu Jiu. Cu această generație de jucători ne-am mai calificat la un turneu final și acum patru ani, când băieții erau clasa a VIII-a, și ceea ce mă bucură foarte mult este faptul că au fost foarte serioși, și au înțeles că împreună putem obține rezultate remarcabile!”– a spus profesorul brăilean extrem de bucuros.

   Mai trebuie precizat și faptrul că  brăileanul Gheorghe Marcel a fost desemnat și golgeterul turneului de la Focșani cu 8 (opt) reușite, iar noi facem precizarea că toți componeții echipei de fotbal de la LPS Brăila sunt legitimați la gruparea de ligă secundă CF Brăila. Cu precizarea că Georgel Pungă și Daniel Cazan nu au putut fi prezenți la turneul semifinal de la Focșani, deoarece au făcut parte din lotul de seniori al CF Brăila pentru partida cu Dunărea Galați, vă prezentăm lotul de jucători deplasat de profesorul Teodor Cătălin în orașul vrâncean: Sorinel Zaharia, Radu Laurențiu, Marian Rosiu, Daniel Ianculescu, Ionuț Bogdan, Gheorghe Marcel, Ionuț Avram, Ștefan Mureșanu, Florin Băutu, și Cătălin Lipan.

Tuturor acestora le urăm mult succes la faza finală a competiției care va avea loc între 6-9 iunie la Târgu Jiu (jud. Gorj).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 14:39 Special
Pe aceeași temă