Fostul arbitru Ionică Serea și-a deschis școală de fotbal la Focșani

Mihai Andries 26 Sep. 2013, 01:54 Special
Fostul arbitru Ionică Serea și-a deschis școală de fotbal la Focșani

La 44 de ani, fostul fotbalist și arbitru, Ionică Serea are planuri mari la noua sa de școală de fotbal pe care și-a deschis-o, Luceafărul Focșani, unde îl are ca partener pe George Sîrbu. CV-ul lui Serea este demn de luat în seamă de cei care vor călca pragul noului club. A debutat în fotbal la echipa de juniori a Unirii Focșani, apoi a evoluat de doi ani de zile în Divizia C, la Foresta Gugești.

A urmat o perioadă de trei ani de zile la o altă divizionară C, Acord Focșani, apoi s-a transferat alături de alți cinci fotbaliști vrânceni la Selena Bacău (Divizia A), unde a evoluat timp de șapte sezoane. Apoi s-a orienat spre antrenorat și a preluat o echipă din „județ” FC Panciu, pe care a promovat-o în eșalonul al treilea al fotbalului românesc și avut o contribuție majoră la îndeplinirea obiectivelor acestei grupări.

„Am decis să înființez clubul Luceafărul Focșani deoarece trebuie să dau fotbalului ceea ce mi-a oferit. Am intrat în fotbal deoarece sunt prea mulți care nu se pricep la fenomen. În fotbalul vrâncean cunosc doar trei cluburi de referință: Unirea Focșani, Unirea Dinamo Focșani și Luceafărul Focșani. Concurența noastră pe plan județean va crește performanța care este întotdeauna benefică. Clubul a fost înființat cu scopul de a ajunge într-o bună zi cu o echipă în prila ligă a țării. Pe plan județean, ne vom axa pe activitatea de copii și juniori, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Deocamdată, suntem sprijiniți de câțiva oameni de afaceri locali care vor vor să-și decline identitatea momentan”, a spus fostul arbitru Ionică Serea. Antrenamentele se desfășoară de două ori pe săptămână, marțea și joia, pe terenul sintetic din strada 1 decembrie din Focșani (fostul Tzontzo), iaracei copiii care vor să facă parte din loturile clubului Luceafărul Focșani o pot face înscriindu-se la telefoanele 0744.498.850 și 0744.612.009.

Cariera de fotbalist a lui Ionică Serea a fost și ea prolifică. A jucat aproape 200 de partide la nivelul primei ligi în care a marcat 25 de goluri, toate pentru FCM Bacău. Ca arbitru, Serea a oficiat la peste 100 de jocuri în Liga I. „Am arbitrat și în cupele europene și sunt mândru de asta, mai ales că am ajuns acolo pe propriile puteri. Nu am avut spate. Am multe amintiri frumoase și nu regret nimic”, a spus Ionică Serea, care în prezent este angajat la Penitenciarul Focșani.

 

Articol scris de George DUMITRU

Mihai Andries 26 Sep. 2013, 01:54 Special
Pe aceeași temă