Câștigătoare din Brașov, Ploiești și Focșani la Cupa „Mihai Ivăncescu”

Marian Dima, Marius ANGHEL 26 Jun. 2015, 11:49 Juniori

Desfășurată pe baza sportivă „ICIM” – un leagăn al fotbalului brașovean, a șaptea ediție a cupei „Mihai Ivăncescu” a strâns la start peste 1.000 de copii repartizați pe patru categorii de vârstă, 2005, 2006, 2007 și 2008.

Competiția a fost câștigată de FC Brașov – la grupa 2005 , CSM Focșani – la 2006 (unde este și campionă națională la această categorie de vârstă), apoi la 2007 s-a impus Petrolul 95 Ploiești, respectiv, la 2008 – FC Benta.

Festivitatea de premiere – găzduită de unul dintre sponsorii turneului – Mall Coresi, a fost onorată de „secundul” primei reprezentative, brașoveanul Daniel Isăilă, un premiu special fiind oferit de Fundația „Ciprian Marica”, ce a constat într-un echipament complet semnat de atacantul naționalei României, plus ghete de fotbal și apărători. Câștigătorul a fost stabilit prin tragere la sorți, fericitul fiind un micuț fotbalist de la LPS Mircea Eliade.

Turneul dedicat lui Mihai Ivăncescu (fost internațional român, figură emblematică a fotbalului brașovean, decedat în 2004) a luat ființă la inițiativa lui Edi Gherghe, conducătorul clubului ACS Steagu Roșu Brașov, club care organizează această competiție devenită un punct de reper pentru activitatea micuților fotbaliști, prima ediția fiind în 2008. Alături de Gherghe, Dragoș Ivăncescu (fiul fostului fotbalist) și Adrian Chiric au dat viață acestui proiect, precum și clubului ACS Steagu Roșu Brasov, viitoarea ediție, pentru care se fac deja planuri, anunțându-se una cu participare internațională.

Marian Dima, Marius ANGHEL 26 Jun. 2015, 11:49 Juniori
Pe aceeași temă