Locurile 3 din Liga 2 merg la baraj! Câștigătoarea se va lupta cu FCM Târgu Mureș pentru un loc în Liga I

18 May. 2012, 13:32 Special
Locurile 3 din Liga 2 merg la baraj!** Câștigătoarea se va lupta cu FCM Târgu Mureș pentru un loc în Liga I

Liga I va avea și anul viitor 18 echipe. Șefii fotbalului au găsit deja varianta prin care primul eșalon nu va rămâne cu 17 cluburi, după ce Poli Timișoara, echipă virtual promovată în Liga I, și-a retras cererea de licență.

FCM Târgu Mureș a trecut ieri de Ceahlăul (4-3) și și-a asigurat matematic locul 15 în clasament, ceea ce le permite participarea la un baraj pentru menținerea în primul eșalon.

Echipa lui Ovidiu Sabău se va duela pentru al 18-lea loc în sezonul viitor al Ligii I cu câștigătoarea altui joc de baraj, disputat între echipele clasate pe locurile 3 în cele două serii ale eșalonului secund. Aceasta este soluția găsită de șefii fotbalului pentru înlocuirea echipei Poli Timișoara în primul eșalon, după analiza mai multor variante. Inițial s-a dorit ca ocupanta locului 15 în prima divizie să rămână din oficiu în Liga I, dar potrivit regulamentului nu e posibil acest lucru.

Comitetul Executiv decide

Așa cum regulamentul nu prevede nici că o echipă clasată pe locul 3 într-una din seriile Ligii a II-a promovează automat în cazul în care una dintre grupările de pe primele două locuri renunță la acest drept sau nu primește licență. Varianta barajului va fi pusă în discuție și supusă la vot la următorul Comitet Executiv, fiind șanse mari să se aprobe.

Articol scris de Victor STOICESCU și Daniel LUP

18 May. 2012, 13:32 Special
Pe aceeași temă