Larissa a câștigat la recurs! Corona, bună de plată

Mihai Andries 06 Jan. 2014, 10:00 Special
Larissa a câștigat la recurs!** Corona, bună de plată

Clubul prahovean Oțelul Larissa a cîștigat „ultima bătălie” în litigiul cu prim-divizionara Corona Brașov! Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal a dat dreptate formației susținute de Adrian Teodorescu în procesul privind sumele datorate de Corona pentru transferul fotbaliștilor Mădălin Martac și George Ștefan, obligând gruparea brașoveană la plata a peste 80.000 de euro!

Mai mult decât interesant este faptul că forul condus de Dorin Liviu Sabău a „desființat” pur și simplu toate hotărârile luate de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL), condusă de Gabriel Manu, „demolând” pur și simplu deciziile anterioare, unele extrem de interpretabile, și care dezavantajau clubul de eșalon județean din județul nostru!

Rămâne, desigur, incredibil cum două comisii ale Federației Române de Fotbal pot da soluții atât de diferite, analizând aceleași hârtii, „clare ca lumina zilei”, felul în care s-au interpretat actele depuse la CNSL fiind strigător la cer, formația de pe primul loc al seriei „Slănic” din Liga C Prahova fiind nevoită să apeleze la ultima instanță posibilă pentru a-și găsi dreptatea, în înercarea de a-și recupera sumele pe care Corona le datora.

Astfel, ultima instanță posibilă în jurisdicția fotbalistică românească (Corona mai avea doar șansa de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane) a interpretat întocmai actele semnate de cele două părți și a decis în consecință, dând dreptate clubului Oțelul Larissa, care se chinuie de luni bune să-și găsească dreptatea, destul de greu de „apărat” în fotbalul nostru, chiar și atunci când ai totul scris pe hârtie, negru pe alb!

Astfel, „lanterna Ligii I” este bună de plată, atât cu banii rămași de achitat din cele două acorduri (80.000 de euro, plus TVA, din care s-au achitat 20.000 de euro), cât și cu taxele și cheltuielile de judecată – circa 2300 de ron, brașovenii riscând sancțiuni pe linie sportivă dacă nu respectă decizia Comisiei de Recurs.

Clubul prahovean a fost reprezentat în acest caz de juristul Bogdan Filcea.

Decizia favorabilă grupării prahovene vine într-un moment destul de dificil pentru fondatorul clubului Oțelul Larissa – Adrian Teodorescu – care, în decembrie, a suferit o operație pe cord, extrem de complicată, la Cluj, perioada de convalescență fiind de minimum două luni.

Articol scris de Marian DIMA

Mihai Andries 06 Jan. 2014, 10:00 Special
Pe aceeași temă