Surpriză: Corona participă în Liga 2. 26 de echipe s-au înscris în campionat

Mihai Andries 21 Jul. 2014, 14:39 Liga 2
Surpriză: Corona participă în Liga 2.** 26 de echipe s-au înscris în campionat

20 iulie a fost data limită pentru înscrierea în eșalonul secund, termen până la care s-au înscris 26 de echipe pe cele 28 de locuri disponibile. Cea mai mare surpriză o constituie înscrierea Coronei Brașov, club despre care se știa că a renunțat la secția de fotbal. În schimb, Vasluiul nu a făcut niciun demers de a se înscrie în campionat, în timp ce Motru a ales să continue la Liga 3, așa cum Liga2.ro a anunțat de câteva zile.

„Vaslui și Motru nu s-au înscris, Minerul alegând să joace în eșalonul terț” a explicat Auraș Brașoveanu, președinte al LPF2, al echipei Farul Constanța, dar și reprezentant al Ligii a II-a în Comitetul Executiv al FRF, care a confirmat și informația privind Corona: „Da, este adevărat, s-a înscris și Corona. Își fac ei echipă”

Pe 12 august se oficializează componența celor două serii de câte 13 echipe

Președintele LPF2, Auraș Brașoveanu a confirmat că se va merge pe un sistem cu două serii de câte 13 echipe, împărțirea urmând a se face pe criteriu geografic. Comitetul Executiv din 12 august va oficializa componența celor două grupe, din care, cel mai probabil, vor retrograda ultimele patru clasate în fiecare serie

„Avem 26 de echipe înscrise în campionat. Vom merge cu câte 13 echipe pe serie. Până pe 12 august când va fi Comitetul Executiv, se vor creiona și cele două serii. Când vom pune echipele pe hârtie, vom vedea cum se va face împărțirea geografică în funcție de distanțe. În ceea ce privește retrogradarea, înainte picau cinci, dar având în vedere că sunt doar 13 echipe, vor retrograda patru, de la locul 10 în jos a explicat oficialul Farului.

Brașovul și Argeșul în seria a II-a

Legat de discuțiile apărute în ultimele zile în presă, privind mutarea celor de la Clinceni în seria a doua, ca urmare a plecării la Pitești, Brașoveanu a explicat: „Geografic, Argeșul este în seria a doua, deci nu poate exista nicio discuție în acest sens”

Pornind de la cele afirmate mai sus de președintele LPF2, componența celor două serii ar putea fi următoarea:

Seria I: Săgeata Năvodari, Unirea Slobozia, ACS Berceni, SC Bacău, CF Brăila, Gloria Buzău, Rapid CFR Suceava, Dunărea Galați, Farul Constanța, FCM Dorohoi, FC Voluntari, CS Balotești, Fortuna Poiana Câmpina.

Seria a II-a: ACS Poli Timișoara, Corona Brașov, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, Gloria Bistrița, FC Olt Slatina, FC Academica Argeș Pitești, Olimpia Satu Mare, CS Mioveni, FC Bihor Oradea, Unirea Tărlungeni, FC Caransebeș, Șoimii Pâncota.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Mircea ROȘCA

Mihai Andries 21 Jul. 2014, 14:39 Liga 2
Pe aceeași temă