La 50 de ani, o legendă a naționalei revine pe teren s-o ajute pe SS Poli Timișoara să promoveze!

08 Aug. 2012, 11:04 Special
La 50 de ani, o legendă a naționalei revine pe teren** s-o ajute pe SS Poli Timișoara să promoveze!

Fanii timișoreni din Peluza Sud așteaptă cu entuziasm debutul noii echipe pe care o vor susține din acest sezon, SS Politehnica, însă antrenorul acestei formații are emoții, deoarece încă nu are conturat lotul pentru noul sezon.

Această echipă a promovat în sezonul trecut din ultimul eșalon, al șaselea, având în componență studenți și absolvenți ai Universității Politehnica. La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc un trial, în urma căruia au fost selectați trei jucători. Este vorba de Flavius Muntean (portar), Daniel Iovanov și Rafael Herlicea (mijlocași).

„Cei trei se vor alătura lotului echipei ASU, care a promovat în sezonul trecut. Mulți dintre ei sunt studenți, iar patru au terminat facultatea și acum sunt ingineri. Pe parcursul campionatului trecut, am pierdut câțiva jucători, am încheiat sezonul cu 12 jucători. Din liga a șasea se poate pleca la alte echipe fără transfer, așa că au plecat câțiva la echipe din Liga a III-a și Liga a IV-a. Primul antrenament îl vom avea pe 16 august, deoarece jucătorii nu se pot prezenta, din motive personale. Unii au locuri de muncă și nu pot veni la antrenamente. Apoi, pe 19 august, avem primul meci acasă. Sper să avem un lot de 18 jucători până începe campionatul. Mai sunt trei-patru care au jucat în ultimul an la Foeni, tot în liga a cincea, și vor să vină la noi. E vorba de Ciprian Bota, Gavriluță și Radovancovici„, a declarat antrenorul echipei SS Politehnica, Antonio Foale.

Cele mai răsunătoare achiziții vor fi însă câțiva fotbaliști care au evoluat pentru Poli în Liga I și în cupele europene. Pe listă sunt Iosif Rotariu (foto), Vlaicu, Bărbosu și Vlătănescu. Rectorul Politehnicii, Viorel Șerban, a obținut confirmarea din partea a doi dintre cei menționați. „Rotariu și Vlătănescu au acceptat să joace. E mai mult o chestiune de imagine”, a declarat Șerban. Iosif Rotariu va împlini în această toamnă 50 de ani, iar Petre Vlătănescu ar urma să fie veteranul echipei. „Eu am 53 de ani, dar, la ce nivel a ajuns fotbalul, mai ales în campionatul județean, eu pot să duc tot meciul. Nu o să mă fac de râs!”, a declarat Vlătănescu.

Din punct de vedere administrativ, lucrurile sunt, deocamdată, sub control. „Cheltuielile cu arbitrii, cu deplasările și alte costuri organizatorice vor fi suportate de Universitatea Politehnica. Vom încerca să mai atragem și noi sponsori. Deocamdată am rezolvat problema echipamentului”, a declarat unul dintre liderii Druckeria, Emanuel Cernescu.

SS Politehnica va juca primul meci oficial duminica viitoare, pe stadionul Știința, împotriva echipei Ohaba Gran-Plaz Forgaci.

Articol scris de Radu FAUR

08 Aug. 2012, 11:04 Special
Pe aceeași temă