Jurnal de grevă, ziua a 7-a: Au mai picat doi greviști

Mihai Andries 15 Aug. 2013, 11:37 Special
Jurnal de grevă, ziua a 7-a:** Au mai picat doi greviști

Din păcate pentru ei, ieri au mai renunțat doi suporteri la protest. Aceștia nu au mai rezistat și au fost nevoiți să se întoarcă acasă, alături de familie, pentru a-și reveni. În afara acestui lucru, ieri, atmosfera la stadionul Giulești era neschimbată. Se discuta despre meciurile pe care echipa condusă de Marian Rada le va juca din toamnă în liga secundă. Majoritatea celor prezenți la stadion se gândeau că vor face deplasări la Suceava, Iași sau Bacău, unde îi vor aștepta derby-uri cu formațiile locale.

„Lupii galbeni”, alături de greviștii din Giulești

În timp ce dezbăteau de zor, cei rămași la Giulești au avut parte de o mare surpriză: Cornel (50 de ani), cel mai vârsnic dintre protestatari, care a plecat marți, a revenit alături de greviști pentru a-i susține. „Eu am ieșit din grevă, dar am venit să fiu lângă ei. Mă simt bine, am reușit să mănânc puțin. Am luat un un program de alimentație care să mă ajute să-mi revin mai ușor”, a mărturisit Cornel. De asemenea, ieri au fost prezenți la Giulești și doi suporteri de la Petrolul care le-au adus greviștilor apă și cafea și le-au transmis că „Lupii Galbeni” sunt alături de ei.

„Demisia lui Costin este prea puțin pentru noi”

Totodată, demisia din Comi­tetul Executiv a pre­ședin­telui AFAN, Dumitru Costin, nu-i mulțumește pe fanii rapidiști. „Noi vom continua greva. Demisia lui Dumitru Costin, de ieri, este prea puțin pentru noi. Vinovații sunt alții și nu vor să plece”, a declarat liderul ultrașilor rapidiști, Liviu Ungureanu. Costin este cel care a propus organizarea meciului de baraj, care a dus la retrogradarea Rapidului.
Aseară la stadion o parte din fani se gândeau totuși că plecarea lui Costin din Comitetul Executiv al FRF poate fi considerată o mică victorie a protestatarilor, care, prin gestul lor extrem, au tras un semnal de alarmă față de haosul care domnește în fotbalul românesc.

– Cornel s-a întors ieri printre protestatari

– Suporterii Rapidului au fost ieri în a șaptea zi de grevă și nu au de gând să se oprească până când Mircea Sandu și Dumitru Dragomir nu vor pleca din fruntea fotbalului românesc.

 

Articol scris de Victor STOICESCU

Mihai Andries 15 Aug. 2013, 11:37 Special
Pe aceeași temă