Juniorii bănățeni promit trofee!

14 Jun. 2009, 17:12 Special

Timișoara s-a văzut învinsă aseară de CFR în finala Cupei României de la Târgu Jiu, înfrângere ce i-a supărat tare pe fanii alb-violeți. Duminică dimineața însă, juniorii timișoreni născuți în 1992 s-au bucurat de victorie și au adus o rază de speranță cu privire la viitorul grupării de pe Bega.

„Micii poliști” au bătut în finala turneului zonal pe CSM Râmnicu Vâlcea și s-au calificat în semifinale, unde va întâlni pe FC Argeș. Turneul zonal desfășurat pe stadionul UMT între 10 și 14 iunie, le-a adus în primul meci față în față chiar pe adversarele din finala Cupei României. Meciul s-a încheiat nedecis, Timișoara-CFR Cluj 0-0 și clujenii au învins apoi pe LPS Slatina cu 2-0. În ultimul meci al grupei, timișorenii au reușit să marcheze un gol mai mult decât ardelenii celor de la Slatina (scor 3-0), obținând astfel calificarea în finala cu Vâlcea. CSM-ul a fost câștigătoarea celeilalte grupe de trei echipe a turneului zonal, unde a trecut de LPS Roman și Noua Generație Iași.

Moroșan, eroul meciului

 

Finala a pus față în față două echipe care în ciuda căldurii au susținut un efort fizic fantastic. După 0-0 la pauză, oltenii au trecut pe lângă deschiderea scorului la un sfert de oră de la reluare partidei. Portarul Ostafie a avut un reflex incredibil și a scos un gol ca și făcut după ce un jucător al CSM-ului a urmărit o lovitură liberă deturnată tot de tânărul goalkeeper. Bănățenii reușesc apoi să împingă jocul în terenul vâlcenilor și beneficiază de câteva faze bune de poartă. Meciul se îndrepta spre lovituri de departajare, dar unul dintre jucătorii de mare viitor ai lui „Poli” la acest nivel, Bogdan Moroșan (nr. 11) reușește să marcheze în minutul 90+1. Acesta ajunge în poziție de unu la unu cu portarul Brănescu și saltă mingea peste acesta în poartă pentru victorie.
 

Bucuria finală i-a găsit pe junii “alb-violeți” făcând turul de onoare al arenei precum îl fac seniorii de pe „Dan Păltinișanu”. Aceștia au salutat grupul de zeci de persoane venite să-i încurajeze de pe ștrandul UMT-ului de alături, apoi s-au aruncat pe iarbă în fața grupului format în majoritate din părinți și prieteni. La final antrenorul Robert Frușa era și el foarte mulțumit: „Mâine, poimâine ei trebuie să facă pasul spre echipa mare. Îmi doresc ca mulți dintre ei să ajungă acolo. Eu zic că vom câștiga în faza finală. FC Argeș, adversara din semifinale este un club de tradiție în fotbalul românesc, cu antrenori ce au dat mari jucători la națională. Cred că și la Timișoara sunt antrenori și jucători buni, iar „Poli” va da și ea mulți jucători pentru echipa națională”.
 

Doi dintre componenții juniorilor B, atât fundașul dreapta Andrei Dăruială, cât și atacantul Bogdan Moroșan sunt deja convocați în mod regulat la echipa secundă a clubului. Cei doi fiind chiar titulari în ultima etapă din Liga a III-a la FC Timișoara II. Meciurile cu FC Argeș se vor desfășura în sistem tur-retur, manșa decisivă va avea loc în data de 26 iunie la Timișoara.

 

Urmăriți și de „Chivo”

 

Deși Timișoara a suferit o înfrângere grea în finala Cupei, directorul executiv al bănățenilor a venit și la meciul juniorilor. Echipat cu ochelari de soare, probabil pentru a ascunde oboseala acumulată, Gheorghe Chivorchian a venit la vestiare să-i felicite pe aceștia. Prezent la meci a fost și antrenorul vâlcenilor „mari”, Alin Artimon, care deși i-a urmărit pe juniorii clubului CSM, nu este sigur dacă va continua ca antrenor în Zăvoi. 

 

Articol scris de Cornel Biholari

 

14 Jun. 2009, 17:12 Special
Pe aceeași temă