Fotbalul timișorean e alături de Marian Cisovsky. Dan Alexa i-a transmis un mesaj de încurajare fostului coleg

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 20 May. 2015, 14:06 Seria 2

UPDATE: Drama prin care trece Marian Cisovski, fostul jucător al Politehnicii Timișoara, i-a mișcat serios pe componenții echipei ACS Poli. Și celelalte grupări timișorene au avut mesaje pentru fotbalistul slovac care suferă de scleroză laterală amiotrofică. Această boală, cunoscută și ca „boala Lou Gehrig”, se manifestă prin lipsa coordonării membrelor, pierderea motricității și probleme de vorbire.

„Marian, fii tare, pentru că tu ești adevăratul campion”

Dan Alexa, antrenorul echipei ACS Poli și fost coechipier al lui Cisovski la Poli, a fost foarte afectat la aflarea veștii. „Este groaznic, toată lumea îl știe pe Marian. Din punct de vedere fotbalistic, a fost unul dintre cei mai buni jucatori cu care am avut onoarea să joc. A fost un jucător care și-a pus amprenta asupa perioadei senzaționale de la Poli Timișoara, un mare caracter. Sincer, a fost ca o lovitură. Suntem alături de el, vreau să îi spun: . Vom încerca să îl susține cât de mult putem. Sper să urmărească mesajele noastre și să îl întărească. Sunt alături de familia lui, de toți cei care țin la el. Cu Marian am o amintire, în afara de ce am jucat, când eram în Cipru, a venit în cantonament, urma meciul cu Napoli, când a avut Viktoria Plzen acea victorie senzațională. Îmi spunea că se va duela cu Cavani, îmi aduc aminte perfect discuția. E un luptător, am văzut și imagini cu el, sunt cutremurătoare. Vreau să îmi exprim toată dragostea pentru el și pentru familia lui. Este un moment greu. Marian, fii tare, pentru că tu ești adevăratul campion”, a declarat, citat de Ora de știri, Alexa.


Întregul lot al echipei ACS Poli i-a adresat un mesaj de susținere lui Cisovski. Foto: Ora de știri

„E o veste foarte tristă. Am văzut și eu ieri, nu mi-a venit să cred. Chiar ieri l-am sunat pe Magera, el mai ține legătura cu el mai des. Mi-a zis în mare despre situația lui, nu mi-a venit să cred. Cred că toată lumea e alături de el, pentru că are nevoie în momentele astea grele. Suntem alături de el și de familia lui. Nu cred că am cuvinte care să îl îmbărbateze. Cel mai frumos moment împreună a fost când ne-am calificat în Cupa UEFA”, a declarat Cristian Scutaru, actualul căpitan al lui ACS Poli și fost coechipier cu Marian Cisovski.


 

Suporterii și întreaga suflare fotbalistică din Banat a fost atinsă de vestea că fostul fundaș al Politehnicii Timișoara se află în suferință. Diagnosticat cu „boala Lou Gehrig”, Marian Cisovsky a primit încurajări și de la foștii colegi alb-violeți, Dan Alexa se numără printre cei care și-au arătat susținerea pentru jucătorul slovac.

Viktoria Plzen a cucerit titlul în Cehia și i l-a dedicat lui „Ciso”. Puțini știau că cel care a fost votat într-o anchetă a clubului alb-violet ca cel mai bun fundaș central al lui Poli, alături de Dan Păltinișanu, trece prin momente grele. Diagnosticat în urmă cu un an cu ALS (scleroză laterală amiotrofică), fotbalistul de 35 de ani a abandonat forțat activitatea.

Coleg cu Cisovsky în echipa lui Poli care se bătea la titlu, Dan Alexa a ținut să-i transmită un mesaj de încurajare slovacului. În imaginea postată pe contul de Facebook al lui ACS Poli, tehnicianul timișorenilor apare alături de următorul text: „Fii puternic, Ciso!”, alături de „#28 pentru totdeauna”, adică numărul preferat purtat pe tricou de Marian.

Cluburile locale din Liga a IV-a și-au arătat de asemenea susținerea pentru fundașul care impresiona în Banat din toate punctele de vedere. „Aflăm, cu tristețe, vestea că fostul fundaș al Politehnicii Timișoara, Marián ĂŒiÅ¡ovský, poate unul dintre cei mai valoroși fotbaliști care au evoluat în orașul nostru după revoluție, suferă de o boală foarte gravă. Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către jucătorul slovac și familia acestuia”, se arată într-un mesaj postat de FC Ripensia.

„Toate gândurile noastre bune se întreaptă în aceste zile către Marián ĂŒiÅ¡ovský, fostul fundaș de fier al Politehnicii, „unul dintre noi””, s-a scris pe pagina celor de la ASU Politehnica, unde se citează de asemenea textul lui Levente Balint dedicat fotbalistului cu 15 selecții la naționala Slovaciei.

CITEȘTE: CUTREMURĂ‚TOR! Ți-l mai amintești pe Cisovsky? Fostul jucător al lui Poli suferă de o boală incurabilă și a ajuns de nerecunoscut. VIDEO | Moment emoționant după ce Viktoria Plzen a câștigat titlul

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 20 May. 2015, 14:06 Seria 2
Pe aceeași temă