Tânărul portar sucevean Denis Cojocariu a susținut probe de joc la Chelsea

Mihai Andries 11 Jan. 2014, 17:15 Juniori
Tânărul portar sucevean Denis Cojocariu** a susținut probe de joc la Chelsea

După Florin Logofătu (18 ani), care activează deja de doi ani în Italia, la clubul Novara Calcio, fotbalul sucevean propune acum un nou mare talent. Este vorba de Denis Cojocariu, care în ciuda tinereții sale, doar 16 ani, a atras deja atenția unor cluburi importante din Europa.

Denis a început fotbalul la Suceava, unde a activat la Sporting și Rapid, fiind pregătit pe rând de Marius Lup, Adrian Cerlincă, Cornel Dârman și Andrei Rohețki. După un scurt periplu la Ceahlăul Piatra Neamț, suceveanul nostru a ajuns în urmă cu aproximativ un an la Cluj, la clubul Ardealul. Acolo s-a remarcat instantaneu nu doar datorită fizicului său impozant, 1.92 metri, ci și prin aptitudinile tehnice foarte bune.

Așa se face că vara trecută, Denis a intrat în atenția reprezentanților celei mai prestigioase școli pentru portari din Europa, Just For Keeper, care l-a invitat la un stagiu de pregătire în Anglia. După revenirea din Albion, acesta a participat pentru două săptămâni la antrenamentele echipei italiene Cremonese, pentru ca în luna noiembrie, să fie chemat să se pregătească la centrul de copii și juniori al clubului Chelsea Londra.

„Am fost contactați de un scouter al lui Chelsea, care a aflat despre jucător de la un alt impresar. Au venit special la Cluj ca să îl vadă, l-au plăcut și l-au invitat la Londra. De obicei, portarii de înălțimea aceasta sunt mai greoi, mai rigizi, dar Denis, deși are 1,92 înălțime, e foarte agil. Dacă ar face pasul în Anglia ar fi minunat, deoarece cred că i se potrivește acest campionat”, a explicat antrenorul clujean Călin Moldovan.

Așa cum era și normal, Denis a fost impresionat de stagiul de pregătire efectuat la gruparea de pe Stamford Bridge. „A fost foarte frumos, Chelsea este clubul meu preferat din Anglia, cu toate că îl admir în mod deosebit pe Joe Hart de la Manchester City. În special mi-a plăcut atmosfera, condițiile de pregătire de acolo și modul serios și științific în care se lucrează. Eu zic că n-am lăsat o impresie rea și drept urmare mi-au transmis că voi fi urmărit pentru a vedea dacă am progresat”, a declarat Denis Cojocariu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Mihai Andries 11 Jan. 2014, 17:15 Juniori
Pe aceeași temă