„Câinii” au luat un portar de 16 ani și aproape doi metri, care a fost în probe la Chelsea

Mihai Andries 19 Nov. 2014, 18:39 Juniori

După ce ieri i-a reziliat contractul portarului Marc Samoilă, Dinamo s-a reorientat și continuă proiectul de întinerire. Drept urmare, „câinii” l-au adus pe Denis Cojocariu, un portar de doar 16 ani, de la Suceava. Tânărul goalkeeper impresionează prin statura sa, având 1,95 înălțime, dar și prin faptul că la vârsta sa a simțit gustul fotbalului de la cel mai înalt nivel. Urmează ca în aceste zile oficialii „câinilor” să parafeze toate actele pentru înregimentarea tânărului fotbalist, despre care Liga2.ro a scris la începutul lui 2014.

Deși aparținea de Școala Ardealul, la sfârșitul anului trecut, Cojocariu care făcuse un stagiu de pregătire cu Școala Specială pentru Portari „Just For Keeper” în Anglia, a fost chemat să se pregătească o perioadă la juniorii lui Chelsea. A fost foarte frumos, Chelsea este clubul meu preferat din Anglia, cu toate că îl admir în mod deosebit pe Joe Hart de la Manchester City. În special mi-a plăcut atmosfera, condițiile de pregătire de acolo și modul serios și științific în care se lucrează. Eu zic că n-am lăsat o impresie rea și drept urmare mi-au transmis că voi fi urmărit pentru a vedea dacă am progresat, a declarat Denis Cojocariu pentru ProSport în luna ianuarie a acestui an.

Călin Moldovan, antrenor la Școala Ardealul, a povestit cum a ajuns Chelsea să îl găsească pe Denis Cojocariu: „Am fost contactați de un scouter al lui Chelsea, care a aflat despre jucător de la un alt impresar. Au venit special la Cluj ca să îl vadă, l-au plăcut și l-au invitat la Londra. De obicei, portarii de înălțimea aceasta sunt mai greoi, mai rigizi, dar Denis, deși are 1,95 înălțime, e foarte agil. Dacă ar face pasul în Anglia ar fi minunat, deoarece cred că i se potrivește acest campionat”.

Denis Eduard COJOCARIU
Data nașterii 07.02.1998
Locul nașterii Suceava
Carieră: Sporting, Rapid CFR, Ceahlăul Piatra Neamț, Ardealul Cluj
 

 

Articol scris de Cristian VOINEA
Foto de Dan TĂ‚UȚAN

Mihai Andries 19 Nov. 2014, 18:39 Juniori
Pe aceeași temă