Avântul Bârsana umilită de steliști la vestiare: „Dacă le făcea Chelsea și lor așa?”

Mihai Andries 03 Oct. 2013, 11:29 Faza națională
Avântul Bârsana umilită de steliști la vestiare:**

Toată Bârsana a stat cu ochii ațintiți pe televizoare, la meciul Steaua – Chelsea. Parcă nu le venea să creadă jucătorilor că cei cu care se întreceau în urmă cu câteva zile jucau contra lui Chelsea. Diferența a fost similară cu cea dintre echipa lui Reghe și Avântul Bârsana: 0-4. „Am fost foarte dezamăgit. Credeam că sunt mai în formă, la cum i-am simțit noi. Și noi, și ei am pierdut cu 4-0, dar nu se poate compara. Pentru noi ar fi un compliment, dar diferența dintre noi și Steaua e mult mai mare ca cea dintre ei și Chelsea. Ne-am bucurat când au intrat Kapetanos și Tatu, jucători care au jucat și cu noi”, a povestit Teodor Ștefanca.

Cel mai experimentat jucător al Bârsanei, Cosmin Mărincean, n-a fost însă mirat de scorul din Champions League: „Eu mă așteptam la un asemenea scor. Asta e valoarea noastră, în comparație cu englezii. Champions League e un alt nivel. Nu putem spune în schimb că Steaua a fost Bârsana pentru Chelsea. Diferența nu e așa mare. La noi e amatorism. După meciul cu Steaua ne-am reluat viața. Ne întâlnim în continuare doar la meciuri”.

Mihai Costea l-a scos pe viceprimarul Bârsanei din fotbal

Pentru Teodor Ștefanca, meciul cu Steaua a fost ultimul. În minutul 20 al partidei din Cupă, Mihai Costea l-a faultat la genunchiul la care mai suferise două accidentări. Doctorii l-au anunțat că nu mai poate juca. „A venit imediat să-și ceară scuze. Nu a fost vina lui. Eu aveam un ligament schimbat și o operație de menisc, la acel genunchi. De aceea mi-a cedat. Sunt trist că s-a întâmplat chiar la meciul cu Steaua, dar și bucuros că am putut să evoluez într-un astfel de meci”, a povestit Ștefanca.

Bătaie de joc cu tricouri vechi

Marea supărare a maramureșenilor a fost că steliștii nu au făcut schimb de tricouri după meciul din Cupă. Au primit doar 5 tricouri, din generații diferite, cu numele unor foști jucători, precum Tibi Curt, Nanu sau Ogăraru. „A fost urât din partea lor. Cum ar fi fost dacă Chelsea le-ar fi făcut lor la fel? A fost o problemă orgnizatorică. Mai bine nu ne dădeau nimic. În rest, jucătorii au fost foarte OK. Ne-au respectat în teren”, a spus Mărincean. Viceprimarul Teodor Ștefanca l-a calmat însă anunțându-l că vor veni tricourile. „Ne-au garantat că vom primi zilele viitoare un rând de echipament și 10 mingi, așa că nu trebuie să fim supărați. Le mulțumim frumos pentru acest gest. Cu siguranță ne vor folosi”, a spus optimistul antrenor – jucător.

Comuna noastră a devenit foarte cunoscută după acest meci. Sper ca jocul cu Steaua să ajute și în dezvoltarea turismului
Teodor Ștefanca, antrenor – mijlocaș Bârsana

Steliștii au fost foarte amabili. Ne-au tratat cu mult respect. Am fost impresio­nați doar de calitățile lor fizice
Cosmin Mărincean, atacant Bârsana

 

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Mihai Andries 03 Oct. 2013, 11:29 Faza națională
Pe aceeași temă