Scandal la AJF Botoșani! Rezultate fantomă și clasamente făcute în birou, la juniori

20 Dec. 2011, 16:28 Juniori

Clasamentele juniorilor din campionatul județean Botoșani a stârnit un val de indignări. Prof. Tiberiu Honciuc, vicepreședinte AJF Botoșani, a făcut erori mari în clasamentul juniorilor din județ, în plus el este acuzat că ar fi făcut niște clasamente la meciuri care nu s-au disputat.

„Greșeli la Juniori C”

Să începem cu începutul. AJF Botoșani a postat pe pagina oficială de Facebook administrată de arbitrul Bogdan Robota un clasament al juniorilor și nu pe site-ul oficial, așa cum era normal să se întâmple, dar trecem peste asta și ajungem la clasamentul juniorilor C, unde avem prima eroare.

Clasament Juniori C:

Avem pe locul trei echipa prof. Stelian Ailoaie, LPS Botoșani, iar pe poziția a patra pe FCM Dorohoi, echipa antrenată de Ciprian Iovu. LPS-ul care 14 goluri marcate și primite 35, în timp ce FCM-ul are 30 marcate și primite 22, ambele având 17 puncte. În meciurile directe au fost următoarele rezultate: 5-0 pentru FCM Dorohoi în tur și 1-1 în retur, așadar în mod normal elevii lui Ciprian Iovu trebuiau să fie pe poziția a treia.

Contactat telefonic de Sport.Botosani.ro, Tiberiu Honciuc a declarat că de fapt LPS-ul are 35 de goluri date și 14 primite. Însă este contrazis de rezultate, pentru că în meciurile cu CSS Botoșani, formație antrenată de Daniel Șchiopu, LPS Botoșani a pierdut cu 11-1 în meciul de la Roma și cu 4-0 în meciul din Botoșani. Făcând un calcul rezultă că echipa lui Stelian Ailoaie are încasate 21 de goluri numai din întâlnirile cu CSS Botoșani și cu FCM Dorohoi.

„Acuze grave la Juniori E”

Săptămâna trecută am postat clasamentele juniorilor, iar unul dintre cititori ne-a atenționat că la echipele de juniori E nu s-a disputat niciun meci, chiar dacă prof. Honciuc a afișat un clasament în care fiecare echipă ar fi jucat 6 partide.

„Cine spune așa ceva să facă el campionat de juniori. S-au jucat toate meciurile, iar noi am trimis la FRF rezultatele”, a spus prof. Tiberiu Honciuc. În momentul în care am întrebat dacă există foile de joc ale meciurilor, reprezentatul centrului de copii și juniori a spus că de fapt „acest campionat este unu amical și fiecare profesor a jucat partidele”.

L-am contactat pe antrenorul echipei FCM Dorohoi, domnul Romică Roman care ne-a declarat că el nu prea a jucat și că nu știe ceilalți dacă au jucat sau nu. Profesorul Clubului Sportiv Școlar Botoșani, Daniel Șchiopu, este cel care face lumină în acest caz: „Vă spun eu că nu s-a jucat niciun meci la Juniori E”.

Președintele AJF Botoșani, Mihai Calistru, spune că nu el se ocupă de juniori ci domnul Honciuc, dar în această săptămână va verifica foile de joc. „Nu eu mă ocup de juniori. Vom verifica foile de joc și vom vedea ce s-a întâmplat. Este posibil ca meciurile să fi fost programate, dar echipele să nu să se fi prezentat”, a spus Mihai Calistru.

Profesorii de sport botoșăneni spun că asta se întâmplă în fiecare an și clasamentele se realizează doar în birou și nu pe terenul de fotbal.

Sursa: sport.botosani.ro

20 Dec. 2011, 16:28 Juniori
Pe aceeași temă