S-a stabilit lotul Banat-Oltenia pentru Cupa Regiunilor!

Marius ANGHEL 11 Apr. 2013, 14:01 Juniori
S-a stabilit lotul Banat-Oltenia** pentru Cupa Regiunilor!

Marți a avut loc o nouă acțiune de selecție la Timișoara, după cea de luna trecută, dedicată puștilor talentați născuți în 1996-97, de această dată au fost vizate grupele de ”98 din vestul țării. Printre jucătorii evidențiați se numără numeroși componenți de la grupări bănățene.

Stadionul „Dan Păltinișanu” a fost gazda unei noi acțiuni de depistare a tinerelor talente. Selecția a fost supervizată de Cornel Jurcă, responsabilul sectorului juvenil la FRF. Au participat jucători din zona de vest, câțiva dintre ei evidentiindu-se în mod special. Printre aceștia se numără Tănase Ionuț, Bubus Mario (Atletico Arad), Kovics Alexandru (AFCM Resita), Velcotă Sebastian (Nera Bozovici), Lăzău Marius (CFR Timisoara), Copoieru Laurențiu (LPS Banatul), Bătrânu Bogdan (SC. Marcel Baban Jimbolia) sau Codreanu Eduard, Sturz Ciprian (ACS Poli Timișoara), pot face într-un viitor apropiat parte din lotul național pentru această categorie de vârstă.

O acțiune similară a avut loc duminică și la Motru, în județul Gorj, vizați fiind jucătorii din Vest născuți în 1999. Aceasta a avut loc în vederea constituirii lotului Banat-Oltenia care va participa la Cupa Regiunilor in perioada 25,26,27. 04. 2013 la Mogoșoaia.

„A fost o acțiune complexă, dar cred că ne-am atins scopul. Este dificil să alegi cei mai buni 18 jucători din atât de mulți, însă sper că am făcut cele mai inspirate alegeri la acel moment. În mod normal ne-ar mai fi trebuit cel puțin un joc pentru a fi siguri de alegerile noastre, dar timpul nefavorabil nu ne-a permis acest lucru. Nu au existat terenuri de iarbă bune din cauza ploilor care au căzut în ultimul timp. Important este ca lumea să știe că, alături de colegii Doru Mașcovescu și Alin Hancaș, către loturile naționale vom recomanda jucători doar pe baza meritelor sportive. Aceasta este direcția spre care trebuie să ne îndreptăm dacă vrem să ridicăm nivelul scăzut la care a ajuns fotbalul românesc. Această acțiune de la Motru este prima de acest gen, vor urma multe altele pentru constituirea unui lot 1999. Selecția este continuă, așa că antrenorii pot lucra în continuare, sistematic și profesionist, pentru formarea tinerilor jucatori”, a spus Ciprian Urican, referentul zonal FRF.

Iată lotul de 18 al selecționatei Banat-Oltenia întocmit de Mașcovescu Dorel, Hancaș Alin, Dandu Ustabacieff și Ciprian Urican:

Adelin Iliescu (Kids Severin), Andrei Vlad (Casa Bogdan Craiova) – portari

Adrian Holovcici (AFCM Reșița), C-tin Gîrjoabă (Inter Star Sibiu), Radu Boboc (GP Craiova), Raul Cochitu, Cristian Podină (ACS Poli), Robert Bogdan (C. Bogdan Craiova) – fundași

Hery Kim, Alex Dinu, Remus Enache (GP Craiova), Vlad Dragomir, Petre Iustinean (ACS Poli), Bogdan Toiu (C. Bogdan Craiova) – mijlocași

Răzvan Gunie (C. Bogdan Craiova), Andrei Mezin (ACS Poli), Sergiu Dumitru (GP Craiova) și Amir Jorza (Atletico Arad) – atacanți.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 11 Apr. 2013, 14:01 Juniori
Pe aceeași temă