Prosport Focșani, performer la „Brașov Indoor Cup”

25 Feb. 2012, 11:16 Juniori
Prosport Focșani,** performer la „Brașov Indoor Cup

Grupa 2001 de la clubul Prosport Focșani a câștigat medaliile de argint la turneul „Brașov Indoor Cup”. Marian Milea a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuț Petrea a luat „Gheata de Aur” cu 17 goluri marcate. Echipele Școlii de Fotbal Prosport Focșani au avut evoluții meritorii la cel mai puternic turneu de copii și juniori din România.

„A fost un turneu dificil, cu multe meciuri interesante. Prosport Focșani a reușit să intre în posesia medaliilor de argint la grupa 2001. În cadrul aceleiași competiții, Prosport Focșani s-a remarcat și prin premiile individuale. Marian Milea a câștigat titlul de cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuț Petrea s-a dovedit a fi cel mai bun marcator al turneului cu 17 goluri, câștigând Gheata de Aur. Prosport Focșani a participat la acest turneu cu șase echipe, specialiștii prezenți la competiție apreciind evoluțiile copiilor de la școala noastră”, a declarat profesorul Laurențiu Muscalu, președintele Prosport Focșani.

Trebuie remarcat faptul că la acest turneu au participat peste 150 de echipe din toată țara. „ACS Tîmpa Brașov, Steaua București, Sportul Studențesc, Petrolul Ploiești, FC Brașov, Poli Timișoara sunt doar câteva din cele mai puternice cluburi care au luau parte la această întrecere. Prosport a câștigat în acest an trei trofee, fapt care ne arată că suntem pe un drum ascendent. Vreau să-i felicit pe toți antrenorii Școlii de Fotbal Prosport pentru talentul și dăruirea lor: Marian Brutaru, Ionuț Constantinescu, Petrică Ene și Rodinel Stan. Copiii au înțeles mesajul antrenorilor și au reușit nu numai să se bată de la egal la egal cu cluburile mari ale țării, ci chiar să câștige de multe ori”, a adăugat Muscalu.

Grupa 2005 de la Prosport nu a pierdut niciun meci la Brașov

Echipa de copii născuți în anul 2005 nu a pierdut nicio partidă la „Brașov Indoor Cup”, având șapte victorii și un singur rezultat de egalitate. Prosport Focșani a fost la un pas de a se califica în semifinalele turneului de la Brașov, ratând calificarea în careul de ași la mustață. Echipa pregătită de profesorul Ionuț Constantinescu a avut o evoluție excelentă la primul ei turneu. În grupa de patru, Prosport a câștigat două meciuri și a remizat, scor 3-3 cu Kinder Tîrgu Mureș. Aceasta din urmă a avut golaveraj de plus 18 goluri, iar Prosport Focșani de plus 17 goluri. Datorită golului în plus, Kinder a prins semifinala. Echipa s-a clasat până la urmă pe locul cinci, reușind să-și mai treacă în cont alte cinci victorii. Evoluții foarte bune au avut și grupele 2003 și 2004. Echipa pregătită de Marian Brutaru a câștigat șase meciuri și a pierdut unul singur, în grupă cu 1-0 în fața celor de la Stars Brăila, echipă care a luat medaliile de argint.

A cincea ediție a Cupei Prosport-Promenada Mall

În perioada 9-11 aprilie, Școala de Fotbal Prosport și Promenada Mall vor aduce la Focșani cele mai bune echipe de copii și juniori din România.

Turneul se va desfășura la nivelul grupelor 2003, 2004 și 2005 în cele mai performante săli și terenuri sinte-tice din Focșani. Academia Gheorghe Hagi, Sportul Studențesc, Școala de Fotbal Dani Coman, ACS Tîmpa Brașov, Kinder Tîrgu Mureș, Pro Luceafărul București, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamț, Poli Iași, Steaua, Dinamo, Petrolul Ploiești, Șoimii Buzău, Stars Brăila, Junior Galați, Oțelul Galați au fost invitate la cea de a cincea ediție a „Cupei Prosport-Promenada Mall”. „La această competiție vor participa toate cluburile de fotbal din județul Vrancea. Un alt lucru de remarcat este că la această ediție nu se percepe taxă de participare. Directorul tehnic al loturilor de juniori din Federația Română de Fotbal, Miodrag Belodedici, este invitatul de onoare al celei de a cincea ediții a Cupei Prosport-Promenada Mall”, a conchis profesorul Laurențiu Muscalu.

Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul clubului www.prosport2009.ro.

Articol scris de George Dumitru

25 Feb. 2012, 11:16 Juniori
Pe aceeași temă