Prima școală privată de fotbal din Brașov a împlinit 3 ani de activitate!

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 11:11 Juniori

Ziua de 15 octombrie a fiecarui an calendaristic este una de sarbatoare pentru prima scoala de fotbal privata din Brasov. Mai exact, la 15 octombrie 2009 pornea la drum un proiect ambitios de formare a tinerilor fotbalisti care a ajuns sa sarbatoreasca luni, 15 octombrie, 3 ani de la infiintare.

ACS Tampa a fost denumirea aleasa de membrii fondatori pentru aceasta asociatie sportiva non-profit care a pornit la drum cu gandul deschis de a readuce copiii Brasovului catre sport in general si catre fotbal in special. ACS Tampa a pornit de la inceput cu un staf tehnic format din 6 antrenori si a ajuns dupa 3 ani de activitate ca numarul tehnicienilor sa creasca pana la 11.

Ca si grupe de varsta, s-a inceput de la cel mai mic nivel, adica de la prescolari sau maxim clasa I-a; astfel ACS Tampa a inceput cu 3 grupe de varsta (2002, 2003 si 2004), dar acum in cadrul acestui club se face fotbal pe 6 categorii de varsta (de la 2002 pana la 2007).

In cei 3 ani de la infiintare, grupele de copii ale scolii de fotbal ACS Tampa au participat la numeroase turnee in tara si in strainatate. Trebuie remarcat faptul ca micutii fotbalisti brasoveni au avut ocazia sa se dueleze cu omologii lor de la echipe mari din Europa precum: FC Barcelona; Benfica Lisabona; Borussia Dortmund, etc.

Odata cu implinirea varstei de ani de activitate, conducerea ACS Tampa a organizat o receptie unde a invitat mass-media locala, reprezentanti ai AJF Brasov si oameni de fotbal cum ar fi: Mihai Stere-jucator Corona Brasov sau Adrian Harlab – fost antrenor FC Brasov, Forex, etc.

Din cei peste 200 de copii care practica acum fotbalul la ACS Tampa Brasov se regasesc si mici fotbalisti care si-au inceput „carierele” odata cu infiintarea clubului. ACS Tampa a doreste sa le multumeasca pentru colaborare si a invitat pe cativa dintre cei mai reprezentativi la receptia oferita cu ocazia zilei clubului.

„Suntem bucurosi ca am ajuns pana aici si speram sa fim sanatosi ca sa putem continua acest proiect. Am avut 3 ani de impliniri pe toate planurile dar acesti copii cresc si trebuie sa creasca si clubul odata cu ei. Experientele din strainatate ne-au confirmat ca la aceste varste mici nu suntem cu nimic inferiori cluburilor mari din Europa si asta ne da sperante ca poate , prim munca si seriozitate, vom reusi sa dam fotbalului romanesc fotbalisti de mare valoare din zona Brasovului.”, Ciprian Jurubescu – presedinte ACS Tampa

„Am realizat in acesti 3 ani tot ce ne-am propus si normal ca suntem multumiti pana acum.Am dorit sa implementam un sistem nou de lucru in fotbalul juvenil de la cel mai mic nivel si pana acum am si reusit, normal ca am mai invatat multe si din mers dar ne-am adaptat la fiecare situatie. Ne-am respectat principiile si iedile pana acum, nu ne-am abutat de la ele si asta conteaza mult in ceea ce faci. Sper sa ne revedem cu bne la cat mai multe aniversari si cu rezultate si mai bune”, Nicu Vaduva – director tehnic si actionar ACS Tampa

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 11:11 Juniori
Pe aceeași temă