ACS Tâmpa a debutat la Mundialito cu o înfrângere în fața lui Inter Milano

Marius ANGHEL 31 Mar. 2015, 12:01 Juniori

Grupa 2003 a clubului brașovean ACS Tâmpa, pregătită de antrenorul Nicolae Văduva, a început aventura la „The Mundialito Tournament 2015″, cel mai puternic turneu internațional rezervat juniorilor, găzduit în localitatea Villareal de San Antonio (Portugalia).

Fotbaliștii brașoveni au debutat luni la „Mundialito” cu un șec sever, 2-6 (2-3) cu Inter Milano. „Cred că scorul este cam mare după modul în care s-a jucat. La 0-0 am avut ocazii mari, pe care le-am irosit mult prea ușor. În schimb, cei de la Inter ne-au taxat greșelile din defenisivă, cel puțin, primele trei goluri primite au fost de cascadorii râsului. Golurile echipei noastre au fost marcate de Antone și Covalciuc, ultimul marcând cel mai spectacolos gol de până acum de la turneu, din foarfecă laterală. Inter este cea mai valoroasă echipă din această grupă și cred că vor obține victorii pe linie”, a declarat Nicolae Văduva, antrenorul echipei brașovene.

Următorul meci al celor de la ACS Tâmpa este programat astăzi, de la ora 16.00, cu Lusitano de Evora-os Geraldinhos (Portugalia).

Flecha Negra și Inter conduc grupa

Până acum, în această grupă, Inter a obținut două victorii identice, 6-2 cu Lusitano de Evora-os Geraldinhos și ACS Tâmpa Brașov, dar italienii sunt pe locul doi în grupă, după cei de la Flecha Negra, care s-au impus în duelul spaniol cu 7-1 în fața celor de CD San Roque, și tot cu 7-1 în fața portugezilor de la Lusitano de Evora-os Geraldinhos.

Delegația brașoveană a ajuns vineri seara la Lisabona, iar sâmbătă, jucătorii și cei din stafful echipei au vizitat mai multe atracții turistice, dar și celebrul stadion al celor de la Sporting Lisabona, „Jose Alvalade”. Duminică, românii au participat la festivitatea de deschidere, după care jucătorii și antrenorii au urmărit primele jocuri ale competiției.

Lotul brașovenilor pentru acest turneu: Bărăgoană, Drescanu, Necula, Rotaru, Gosman, Pîrvulescu, Dorobanț, Dani, Iorga, Antone ,Covalciuc, Pescaru și Grigore.

Premieră pentru fotbalul brașovean

Pentru fotbalul brașovean este o premieră, pentru că, până acum, nicio formație din județul Brașov nu a mai participat la „Mundialito”!. Puștii pregătiți de Nicolae Văduva au cucerit în vara anului trecut titlul național la juniori E (născuți în anul 2003), după ce au trecut în semifinale de Academia Hagi, iar în finală de Steaua, după loviturile de departajare.

„Mundialito este competiția la care orice copil visează să ajungă, pentru că la acest adevărat Campionat Mondial participă în fiecare an echipe din întreagă lume de pe toate continentele. Pentru noi este o onoare că vom reprezenta Brașovul și România la Mundialito. Am fost acceptați atât pentru performanțele sportive, cât și pentru faptul că am făcut o imagine bună fotbalului peste tot unde am jucat, atît în țară cât și în străinătate”, a declarat Nicolae Văduva.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 31 Mar. 2015, 12:01 Juniori
Pe aceeași temă