Peste 500 de copii vor participa la „Cupa Promenada Mall”

12 Mar. 2012, 12:32 Juniori
Peste 500 de copii** vor participa la „Cupa Promenada Mall

Școala de Fotbal Prosport și Promenada Mall organizează în perioada 9-11 aprilie a cincea ediție a „Cupei Promenada Mall” la care vor lua parte 24 de echipe. Turneul se va desfășura în Sala Sporturilor din Focșani pentru grupele 2003, 2004 și 2005.

Profesorul Laurențiu Muscalu, președintele Școlii de Fotbal Prosport Focșani este convins că și de această dată, „Cupa Promenada Mall” va fi o competiție de înaltă ținută. „Vor participa câte opt echipe la fiecare ca-tegorie de vârstă. Va fi un maraton fotbalistic. Trei zile de competiție adevărată cu echipe care provin de la cluburi importante din România. Oțelul Galați, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamț, Gloria Buzău, Pandurii Tîrgu Jiu, Junior Galați, Steagul Roșu Brașov, CSȘ Tîrgoviște și multe altele. Dacă la a patra ediție, invitat de onoare a fost Dani Coman, portarul Rapidului, de această dată am reușit să-l convingem pe Miodrag Belodedici să vină la Focșani pentru a urmări acest turneu. Dublu câștigător al Ligii Campionilor, Belodedici este director tehnic al FRF, dar și ambasadorul din acest an al Europa League. Este o onoare că a acceptat să vină la acest turneu”, spune Muscalu.

„Cupa Promenada Mall”, brand în fotbalul românesc

Într-un an și jumătate, Școala de Fotbal Prosport și Promenada Mall au reușit să organizeze patru turnee de anvergură națională. Prosport și Pro-menada Mall formează o echipă invincibilă, numele lor intrând serios în circui-tul sportului juvenil. „Țin să mulțumesc doamnei director de la Promenada Mall, Ica Diaconu, pentru acest parteneriat care s-a dovedit a fi unul solid, profesionist și de lungă durată. Cupa Promenada Mall este deja un brand în fotbalul românesc. Trei ediții pe an. Prosport și Promenada reușesc să aducă an de an la Focșani elita fotbalului juvenil românesc. Sunt lucruri care s-au făcut deja și nimeni nu poate contesta asta”, a adăugat Laurențiu Muscalu.

„Sportul vrâncean are nevoie de respect, unitate și modestie”

Toate meciurile se vor juca în Sala Sporturilor din Focșani și vor fi conduse de arbitri de la AJF Vrancea. „Vor fi câte doi arbitri la fiecare meci. Dan Dumitru și Cristi Rusu au promis că vor delega arbitri tineri, de real talent pentru a arăta că Vrancea are în continuare „fluierași” valoroși. Vor fi 60 de meciuri în trei zile și este nevoie de rezistență fizică, dar și psihică. Se va juca non-stop, de la ora 8.00 până la ora 22.00. Am găsit înțelegere la conducerea Direcției de Sport și Tineret Vrancea și țin să le mulțumesc domnilor Daniel Gongu și Petrache Gurguiatu. Se vor amâna mai multe antrenamente în cele trei zile de competiție și le mulțumesc profesorilor de la Liceul Sportiv pentru ca au înțeles mesajul nostru. Sportul vrâncean are nevoie de respect, unitate, modestie și ca-racter pentru a reintra în circuitul național”, a precizat Laurențiu Muscalu, președintele Prosport.

Articol scris de George Dumitru

12 Mar. 2012, 12:32 Juniori
Pe aceeași temă