„Noi, Viitorul Constanța, nu vrem să fim mai cu moț!”

29 Sep. 2011, 14:53 Juniori

Președintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Paul Peniu, a declarat că, în momentul de față, juniorii din cadrul Academiei, indiferent că este vorba despre categoria A, B, C sau D, ocupă la unison locul 1 în întrecerile în care sunt angrenați.

„Dominăm cel puțin fotbalul regional și județean. Trebuie să știți că noi doar ajutăm copiii din cadrul Academiei să devină fotbaliști, nu îi facem noi fotbaliști! Ca să iei un copil din Sighetu Marmației, să-i fii tată, să-i fii mamă, nu e deloc ușor… Din păcate, părinții nu au răbdare să-și vadă copiii trecuți prin toate etapele de instruire, ei vor să-i vadă direct fotbaliști profesioniști, iar acest lucru nu este cu putință când îți propui să atingi marea performanță”, a declarat Paul Peniu.

Despre obiectivele urmărite la echipa FC Viitorul Constanța (Liga a II-a), președintele clubului constănțean a precizat: „Noi vrem să promovăm în Liga I și vom reprezenta fotbalul constănțean cât timp ne vom permite să facem asta. Potențialul fotbalistic la nivel județean este destul de restrâns, iar noi încercăm să schimbăm în bine această realitate nefavorabilă”.

„Nu avem timp de răutăți și invidii!”

Paul Peniu a menționat că e convins de faptul că există invidie la nivel local vizavi de performanțele Academiei: „Noi nu avem timp să ne preocupăm de răutățile și invidiile celor care nu înțeleg că performanța se face cu foarte multă muncă și că numai din concurență se naște performanța. Aceștia trebuie să știe că, mai târziu, copiii noștri, cei din cadrul Academiei, pot reprezenta FC Farul. Noi, Viitorul Constanța, nu vrem să fim mai cu moț! Noi respectăm ceea ce reprezintă FC Farul pentru iubitorii fotbalului de la malul mării, însă urmăm alt model. Este vorba de școala olandeză de fotbal, model pe care l-a preluat chiar și FC Barcelona, care domină în momentul de față fotbalul european la nivel de cluburi.”

Sursa: Cuget Liber

29 Sep. 2011, 14:53 Juniori
Pe aceeași temă