Memorialul Traian Popa va fi permanentizat. „Obiectivul prioritar este să creștem jucători”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Dec. 2017, 23:50 Juniori

Opt echipe vâlcene de copii născuți până în anul 2009 au participat, joi, la Memorialul Traian Popa, turneu organizat la Râmnicu Vâlcea. Sute de părinți și-au încurajat copiii din tribuna Sălii Sporturilor, astfel că turneul dedicat memoriei antrenorului emerit Traian Popa a fost o reușită deplină. Nu au primat rezultatele, ci bucuria și instruirea puștilor, astfel că antrenorilor celor opt echipe din Râmnicu Vâlcea li s-a cerut să ruleze tot efectivul de micuți jucători.

În finala turneului, FC Teleșpan 97 a învins cu 3-1 pe SCM Râmnicu Vâlcea I, în timp ce CS Hidro a obținut locul 3. S-au acordat și trei premii individuale pentru Gabriel Sanda-Hidro (golgheter), Eric Angheluș – FC Teleșpan (cel mai tehnic jucător) și Ionuț Necșoiu – CSM (cel mai bun portar). Premierea a fost efectuată de reprezentanții clubului finanțat de primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și toți copiii prezenți la turneu au primit diplome și medalii.

Directorul general al clubului SCM Râmnicu Vâlcea, Marius Țuca, a anunțat că memorialul va fi organizat și pentru alte categorii de vârstă. „Am reînviat Memorialul Traian Popa și încercăm să permanentizăm această competiție. În ianuarie 2018 vom face un alt turneu, cu categorie de vârstă 2011-2012 și vom încerca să creăm lunar câte un eveniment pentru copiii din Municipiu. Sunt bucuros că a fost multă lume în tribună. Noi avem și două echipe în Liga Elitelor, dar obiectivul prioritar nu este accederea în semifinale, ci să creștem jucători. Avem peste 300 de copii legitimați, peste 90% din ei fiind din Municipiu, clubul nostru acoperă toate cheltuielile, iar primăria Râmnicu Vâlcea este finanțatorul clubului. Cred că acesta este viitorul fotbalului județean”, a declarat Marius Țuca.

Fost antrenor în Liga 1 la Chimia Râmnicu Vâlcea, Lucian Catargiu pregătește acum copiii de la FC Teleșpan și a apreciat organizarea Memorialului Traian Popa. „Este un turneu extrem de benefic pentru copii. La această vârstă, nu rezultatele sunt importante, ci bucuria lor de a juca fotbal. Vâlcea a avut mereu copii talentați, important este să crească sănătos și să aibă condiții bune”, a spus Lucian Catargiu.

Antrenorul emerit Traian Popa (1928 – 2005) a fost jucător la Chimia, în Liga 1, iar din 1969 a fost șeful Centrului de copii al aceluiași club. A instruit și educat numeroase generații de fotbaliști, mulți dintre ei devenind ulterior sportivi de mare valoare.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Dec. 2017, 23:50 Juniori
Pe aceeași temă