Luceafărul Felix și LPS „Bihorul” Oradea , colaborare pentru 10 ani

24 Aug. 2011, 16:03 Juniori
Luceafărul Felix și LPS „Bihorul

Luceafărul Felix și LPS „Bihorul” Oradea au pus bazele unuia dintre cele mai puternice centre de copii și juniori din vestul țări prin semnarea unui contract de parteneriat ce se va întinde pe o perioadă de zece ani. Prin acordul încheiat cele două părți sunt convinse că marii câștigători vor fi juniorii, dar și cele două cluburi, care, vor putea rula un număr și mare de sportivi.

„Am semnat un contract pe zece ani, în condiții avantajoase față de ambele părți. Grupele de copii și juniori al LPS Bihorul vor juca pentru Luceafărul în campionatul juniorilor republicani. Totodată, Luceafărul va asigura cantonamente, masă, transport, antrenamente și deplasări pentru acești copii. Beneficiile acestui parteneriat vor fi de ambele părți. LPS are o bază umană bine pusă la punct. Asta o spune atât rezultatele cât și sportivii dați spre performanță de acest club. Nu este simplu să crești o grupă de copii. Cred însă că prin unirea celor două forțe, cei care vor avea câștig sunt copiii, mai ales cei care vor dori să facă performanță”, a spus finanțatorul Luceafărului Felix, Gavrilă Ghilea.

Aflată sub tutela Ministerului Cercetării și Educației, pentru școala de fotbal orădeană acest parteneriat pare a fi o mână de ajutor, mai ales din punct de vedere financiar.

„Cred în această uniune, dintre sectorul privat și cel de stat. Cei zece ani nu mai sunt o aventură. Este o chestiune extrem de serioasă. În primul rând prin ea dăm șansă copiilor din județul Bihor. Personal, sunt un partizan al jucătorilor locali. Sper ca Oradea să aibă din nou o echipă în prima ligă din care să facă parte, 7,8 jucători crescuți acasă. Colaborarea este un beneficiu pentru noi pentru că avem șansa se a înscrie mai mulți copii în campionatele juniorilor republicani lucru ce ne permite să ne mărim aria de selecție. Vom merge în județ pentru a vedea care sunt cei mai talentați puști, și cu ajutorul celor de la Luceafărul vom face chiar demersuri financiare pentru a-i aduce pe cei mai buni la Oradea. Este un proiect lung dar care sunt convins că va aduce satisfacții și într-o parte și în alta”, a declarat Dan Matei, directorul LPS „Bihorul”.

La conferința de presă a participat și prof. Lucian Stance tehnicianul care a reușit să-i dea fotbalului de performanță pe Ioan Hora și Liviu Antal. Acesta a afirmat că prin colaborarea dintre cele două părți se va încerca aducerea de jucători talentați nu numai din Bihor ci și din alte județe, în special din vestul țării.

Articol scris de Nicolae MIHALCEA

24 Aug. 2011, 16:03 Juniori
Pe aceeași temă